USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нардеп від "ОПЗЖ" Пономарьов отримав підозру в держзраді

Заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки Росії
Пономарьов_3
Затримання нардепа
Джерело: Telegram СБУ

За матеріалами Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань підозру в державній зраді отримав чинний народний депутат України від забороненої "Опозиційної платформи – За життя". Заводи чиновника, ймовірно, постачали паливо російській армії, поінформували пресслужби СБУ та Офісу генерального прокурора.

Правоохоронці традиційно не називають ім'я підозрюваного. Однак ЗМІ, посилаючись на джерела в правоохоронних органах, пишуть про народного депутата 9-го скликання Олександра Пономарьова.

Він отримав підозру за державною зрадою. Парламентарю загрожує до 15 років тюрми. Тепер суд має обрати йому запобіжний захід.

"За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення Росії депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором. За час роботи з окупантами він відвідував анексований Крим та РФ. Депутат перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих "філіях" банківських установ Росії, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам", – йдеться у повідомленнях спецслужб.

Так, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки Росії й надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.

Коли ж парламентар через комерційні суперечки з окупантами виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають Росії у війні проти України.

"Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності народного депутата на користь РФ", – додали правоохоронці.

Хто такий Пономарьов?

Олександр Пономарьов, не той, що співак, уже втретє народний депутат. Раніше був регіоналом та членом депутатської групи "Воля народу", а в цьому скликанні – членом нині забороненої партії "ОПЗЖ".

Затримання нардепа
Джерело: Telegram СБУ

Журналісти "Схеми" (проєкт "Радіо Свобода") у 2021 році встановили, що Пономарьов має російське громадянство.

Сам нардеп переконував, що паспорт виданий ще у радянські часи, що вважав його анульованим і не знав, чи він дійсний.

Новини за темою: Верховна Рада без "ОПЗЖ": Парламент достроково припинив повноваження нардепки Плачкової
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали