USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Путін звільнив Суровікіна з посади командувача повітряних сил, – РосЗМІ

Однак Суровікіна залишать у розпорядженні Міністерства оборони Росії
Сергій Суровікін

Суровікін

Джерело: відкриті джерела

Президент Російської Федерації Володимир Путін звільнив з посади командувача Повітряно-космічними силами Росії генерала Сергія Суровікіна, якого затримала контррозвідка у зв'язку з заколотом Євгена Пригожина. Про це пишуть російські ЗМІ.

За даними журналістів, в указі також ідеться, що Суровікіна залишать у розпорядженні Міністерства оборони Росії. Офіційно ж такий указ не публікували.

"Генерал армії Сергій Суровікін звільнений із займаної посади у зв'язку з переходом на іншу роботу і перебуває в розпорядженні Міноборони. Наразі військовий перебуває у короткостроковій відпустці", – уточнило одне з джерел ЗМІ.

Передісторія

Російського генерала Сергія Суровікіна, якого вважають союзником керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, днями усунули від керівної ролі у війні Москви проти України і зараз він перебуває під домашнім арештом. Про це пише Politico з посиланням на росЗМІ.

За даними видання, Суровікін був "під домашнім арештом" і не міг покинути квартиру, в якій його тримають, але генерал міг приймати у себе відвідувачів, зокрема кількох своїх підлеглих.

"Суровікін, відомий як "генерал Армагеддон" за його агресивну військову стратегію в Чечні та Сирії, не з’являвся на публіці після походу "Вагнера" на Москву в червні, після того як поширювалися повідомлення про те, що він знав про заплановане повстання Пригожина. Офіційного розслідування немає, але Суровікін довго знаходився у підвішеному стані, відповідаючи на незручні питання", – писали журналісти, додаючи, що генералу "порадили залишатися поза увагою, щоб про нього забули".

Новини за темою: Тріщини в російській армії: Як вплинуло зникнення безвісти генералів на хід війни

Нагадаємо, ми писали, що у РФ через заколот Пригожина затримали 13 офіцерів, зокрема Суровікін.

У РФ 23–24 червня стався заколот Пригожина. Він назвав те, що відбувалося, "маршем справедливості". Вранці 24 червня засновник "Вагнера" заявив про захоплення військових об'єктів Ростова-на-Дону й намір іти на Москву, але ввечері того самого дня Пригожин повідомив, що передумав і розвертає колони ПВК "у зворотному напрямку".

Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов зазначив, що серед наслідків "заколоту "Вагнера"" для України значущими є компрометація російського керівництва та те, що підлеглі Євгена Пригожина більше не воюватимуть проти України.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням