USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Путін планує залишатися при владі після 2024 року, – Reuters

Володимир Путін збирається знову балотуватися у президенти РФ на виборах у березні 2024 року
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Президент Росії Володимир Путін вирішив балотуватися на березневих президентських виборах. Це дозволить йому залишатися при владі як мінімум до 2030 року. Радники російського диктатора вже готуються до його передвиборчої кампанії. Про це інформує Reuters.

Джерела, які поговорили з Reuters на умовах анонімності, повідомили, що новини про рішення Путіна вже просочилися і що радники зараз готуються до передвиборчої кампанії та виборів Путіна. Для Путіна, рейтинг схвалення якого, як свідчать опитування громадської думки, всередині Росії становить 80%, вибори є формальністю, якщо він балотуватиметься: за підтримки держави, державних ЗМІ та майже повної відсутності інакодумства у суспільстві він напевно переможе.

"Рішення прийняте – він балотуватиметься", – повідомило одне з джерел, знайомих із плануванням.

Постановкове висування має з'явитися протягом кількох тижнів, заявило інше джерело, підтвердивши повідомлення газети "Комерсант" минулого місяця. Інше джерело, також знайоме з мисленням Кремля, підтвердило, що рішення ухвалене і радники Путіна готуються до участі Путіна. Три інші джерела уточнили, що рішення ухвалено: Путін балотуватиметься.

Водночас іноземне дипломатичне джерело, яке також побажало залишитися невідомим, повідомило, що Путін прийняв рішення нещодавно і що оголошення буде зроблено найближчим часом. Хоча багато іноземних дипломатів, розвідників та офіційних осіб заявляють, що очікують: Путін залишиться при владі на все життя, досі не було конкретного підтвердження його планів балотуватися на президентських виборах у березні 2024 року.

При цьому прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився від коментарів. У вересні він заявив, що якщо Путін вирішить балотуватися, то ніхто не зможе конкурувати з ним. Кремль відкинув повідомлення про погане самопочуття Путіна, вважаючи їх дезінформацією, що розповсюджується Заходом.

Додамо, Путін, якому Борис Єльцин передав пост президента в останній день 1999 року, вже обіймає цю посаду довше, ніж будь-який інший російський правитель із часів Йосипа Сталіна, перевершивши навіть 18-річний термін правління Леоніда Брежнєва. Путіну 7 жовтня виповнилося 71 рік.

Понад 70% жителів Росії підтримують війну з Україною, а отже і режим Путіна

Підтримка жителів Росії війни проти України залишається стабільно високою з лютого 2022 року. За даними дослідження "Левада-Центру", у вересні підтримка війни значно не змінилася: 73% схвалюють вторгнення в Україну (у серпні – 70%). Не підтримують 20% (у серпні – 21%).

Як і в попередні місяці (за винятком травня 2023 року) прихильників переходу до мирних переговорів дещо більше, ніж противників, у вересні перших – 51% респондентів (у серпні – 50%). Москва виділяється з інших населених пунктів. Москвичі меншою мірою готові переходити до мирних переговорів – лише 35%, тоді як в інших населених пунктах вважають, що треба розпочинати мирні переговори, близько половини опитаних.

Порівняно з минулим виміром, практично не змінився і залишається високим рівень занепокоєння росіян можливістю обстрілів російських територій – 91% (93% у березні), постачаннями країнами заходу озброєння ЗСУ – 79% (80% у березні), контрнаступом ЗСУ – 62% (у березні 67%).

При цьому за останні пів року кількість жителів, які побоюються загальної мобілізації, значно не змінилася. Побоюються мобілізації 59% опитаних, 37% – не побоюються. Рідше за інших побоюються мобілізації жителі Москви.

Нагадаємо, європейські лідери обурені зустріччю в Китаї прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з президентом Росії Володимиром Путіним. Посли країн – членів НАТО в четвер, 19 жовтня, зустрілися в Будапешті, щоб обговорити стурбованість щодо поглиблення відносин Угорщини з Росією.

Теги: Путін
Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов