USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Придністров'я може стати плацдармом для розхитування ситуації, але Україна – гарант безпеки для Молдови, – експерт

Українські спецслужби повністю контролюють ділянку кордону з Молдовою
Придністров'я
Джерело: відкриті джерела

Придністров'я може стати плацдармом для розхитування ситуації Росією, але Україна – гарант безпеки для Молдови. Про це в ефірі UWN заявив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. 

"Це історична справедливість, ми сьогодні говоримо і маємо говорити про те, що наша держава дотримується всіх міжнародних зобов’язань, якби там підрозділи інформаційно-психологічно спецоперації Росії не намагалися вкотре роздмухувати цю тему, що ми йдемо якимось наступом, готуємось атакувати на невизнане Придністров’я", – заявив Сергій Братчук. 

За словами речника Одеської ОВА, ділянка державного кордону на Одещині, яка межує з Придністров'ям, є повністю контрольована

"Провокації можливі, можливі намагання проникнення розвідувальних груп, як це було, наприклад, рік тому. Тому це плацдарм для розхитування ситуації. Знаєте, це така чергова спроба створити джерело напруги для нас, для України, але, можливо, цього разу більше даже для Молдови", – зазначив Братчук.

Що сталося?

У так званому Придністров'ї, що окуповане Російською Федерацією, через ризики ескалації від 1 березня розпочнуться військові збори. Про це поінформувало "міністерство оборони невизнаної республіки", пишуть російські ЗМІ.

"Миротворчий контингент Придністровської Молдавської Республіки продовжує прийом заявок на участь у чергових тримісячних зборах з 1 березня", – йдеться у повідомленні.

У "міноборони республіки" повідомили, що "Київ нібито активізував підготовку до провокації із вторгненням у Придністров'я, яке планує здійснити у відповідь на нібито наступ російських сил звідти".

Читайте також:
ФСБ вербує українців у Придністров'ї, – спротив ФСБ вербує українців у Придністров'ї, – спротив
Аналітики ISW спрогнозували варіанти дій Кремля у відповідь на заклики Придністров’я Аналітики ISW спрогнозували варіанти дій Кремля у відповідь на заклики Придністров’я
Придністров'я звернулося до Росії по Придністров'я звернулося до Росії по "захист" від Молдови: Просить припинити "економічну війну"
Придністров'я не буде проситися до РФ: Цей фейк розганяють для дестабілізації ситуації, – ГУР Придністров'я не буде проситися до РФ: Цей фейк розганяють для дестабілізації ситуації, – ГУР