USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру

Чоловік згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Закарпатська спеціалізована прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру у Закарпатській області. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Попередня правова кваліфікація – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). 

Що трапилось?

Інцидент стався 23 квітня на Львівщині.

У Закарпатській області по дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав швидку допомогу, однак медики не встигли.

Реакція омбудсмана

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на смерть військовозобов’язаного.

"Щодо ситуації зі смертю чоловіка на Закарпатті дорогою в навчальний центр. Відомо, що українець згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби. Наразі щодо ймовірного порушення прав людини я відкрив провадження. Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі. Також мої представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини", – зазначив він.

Наразі слідчі встановлюють причини смерті чоловіка та можливі обставини, які могли її спровокувати.

Читайте також:
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації
Чехія не підтримує військових ухилянтів з України, – глава МЗС Чехія не підтримує військових ухилянтів з України, – глава МЗС
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері