USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Програма декомпресії для родини одного військового обходиться державі у 30 тис. гривень, – Жолнович

Програма вийшла як пілотний проєкт, проте виявилась важливою
військовий підтримка
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Програма психологічної декомпресії для військовослужбовців виявилась успішною. Про це повідомила очільниця Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович кореспонденту UWN.

"Йдеться про допомогу родині відновити свої стосунки. Тому що коли ветерани повертають з прагненнями, з втратою кінцівок і так далі, із зовнішніми і внутрішнім шрамами, а ми говоримо про інтимне життя, про родинне життя, це ж не механічна історія. Дуже багато людей себе по-іншому переосмислюють і стають чужими, ніби як чужі один одному. Два роки по-різному теж сильно впливає", – зазначає міністерка.

За її словами, програма вийшла як пілотний проєкт, проте виявилась важливою.

"10 днів у якісному санаторії як відпочинок, але під супроводом соціальних працівників, психологів і для дітей соціальних педагогів, коли індивідуально, групово, 15 родин, з ними займаються. Вони діляться своїм досвідом, проговорюють свої власні стосунки і навчаються заново пізнавати один одного – це суть нашої послуги. Ми маємо стандарт, можемо навчити фахівців, готувати команди, але не маємо державного ресурсу, щоб оплачувати таку послугу для кожної конкретної родини", – каже урядовиця.

Жолнович наголосила, що дана послуга в санаторії на 10 днів коштує 30 тисяч гривень на родину.

"Я узагальнила, воно може бути 35 тис. гривень, якась калькуляція може змінитися, але в середньому це така сума", – додала вона.

Раніше

Оксана Жолнович повідомила UWN, що патронатною службою для військових займаються вже п'ять команд. Проєкт масштабуватимуть через попит. Тому зараз навчаються ще вісім команд.

Ключова мета послуги – це надати психосоціальну підтримку військовому та родині у питаннях, що не стосуються напряму військової служби:

  • проконсультувати щодо оформлення документів чи представництва в державних установах,
  • поінформувати щодо виплат і пільг,
  • забезпечити правничу допомогу тощо.

Робота теж оплачується з держбюджету.

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові