USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Президент Чехії виступив за продовження дискусії про присутність західних військ в Україні

Він уточнив, що йдеться не про бойові підрозділи
Петр Павел

Президент Чехії Петр Павел

Джерело: відкриті джерела

Президент Чехії Петр Павел вважає, що союзники мають розширити форми допомоги Україні, включно з можливостями присутності західних військ на території країни. Про це повідомляє Novinky.cz.

Він підкреслив, що йдеться не про відправлення бойових підрозділів, а про форми допомоги і "небойову взаємодію".

"Я за пошук нових шляхів, включно з продовженням дискусії про можливу присутність в Україні", – заявив чеський президент.

За його словами, це ідентично, якщо українські солдати проходять навчання у західних інструкторів у себе на батьківщині або безпосередньо в Україні.

"Україна, незважаючи на напад, як і раніше, є суверенною країною", – сказав він, нагадавши, що можлива навчальна місія не є порушенням будь-яких міжнародних правил.

Також Павел додав, що саме від них залежить, яку форму допомоги вони оберуть.

Нагадаємо, раніше президент Франції Емануель Макрон повідомив, що під час Конференції на підтримку України у Парижі обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україну, однак наразі консенсусу щодо цього питання немає.

Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на заяву лідера Франції про те, що сухопутні війська альянсу нібито можуть перекинути в Україну для допомоги проти російського наступу. За його словами, такий план навіть не розглядають і навряд чи розглянуть у найближчій перспективі.

Потім й сам Макрон заявив, що Франція не буде відправляти свої війська в Україну в найближчому майбутньому.
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат