USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Працює на ФСБ: Колишньому заступнику секретаря РНБО Сівковичу повідомили про підозру в держзраді

Сівковичу загрожує довічне ув’язнення
Сівкович
Джерело: СБУ

Служба безпеки зібрала нові докази державної зради з боку колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Володимира Сівковича, який переховується в Росії та, як стверджує спецслужба, працює на ФСБ.

"Експосадовець причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України на користь Кремля", – наголошують у відомстві.

Для цього він залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них – нардеп від забороненої "ОПЗЖ" Нестор Шуфрич, якого підозрюють у державній зраді. Саме він, констатують у СБУ, був одним з основних "спікерів", який за координацією Сівковича оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань.

До того ж слідство встановило, що поплічники Сівковича розганяли фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також тези РФ щодо "безальтернативності" проросійського вектора в зовнішній політиці. Таким чином Кремль намагався максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення РФ і дискредитувати Київ перед західними партнерами.

"Щоб уникнути правосуддя у 2014 році за спроби силового розгону Майдану, Сівкович виїхав до Москви, де розпочав організовувати масовані інформдиверсії проти державної безпеки України. Це одне із пріоритетних завдань, які Сівкович виконував за вказівкою кадрових співробітників 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ", – кажуть в Службі безпеки України.

Тепер же на підставі зібраних доказів Сівковичу повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Додамо

У квітні цього року Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань викрила 15 компаній у Києві та області, які працювали в інтересах країни-агресора. Їх завданням було проведення розвідувально-підривної діяльності проти України у тому числі координація роботи агентурних мереж у прифронтових районах нашої держави.

А от роботу цих підприємств контролював колишній заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович.

Що відомо про ексзаступника секретаря РНБО Сівковича?

У 2022 році США запровадили санкції проти Володимира Сівковича. Американська розвідка вважає, що він та інші соратники держзрадника України Віктора Медведчука діяли за вказівками спецслужби ФСБ РФ. Тоді ж британська розвідка оприлюднила інформацію, що Сівкович мав стати одним із членів "маріонеткового уряду", який готувала РФ після нападу на Україну.

Того ж року ДБР повідомило про підозру Сівковичу у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

З 2007-го по 2010 рік був народним депутатом від "Партії регіонів". Був першим заступником голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Читайте також:
Топпосадовці часів Януковича Табачник і Ворона отримали заочні вироки від СБУ за держзраду Топпосадовці часів Януковича Табачник і Ворона отримали заочні вироки від СБУ за держзраду
Помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара Помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара
Справи Майдану: Колишній заступник секретаря РНБО Сівкович отримав нову підозру Справи Майдану: Колишній заступник секретаря РНБО Сівкович отримав нову підозру
Фінансував Росгвардію в Криму: Нардепу Шуфричу повідомлено про нову підозру Фінансував Росгвардію в Криму: Нардепу Шуфричу повідомлено про нову підозру