USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Повісток в електронних кабінетах, зокрема через "Резерв+", не буде, – Веніславський

Також в Україні не планують подовжувати термін, протягом якого необхідно оновити дані в ТЦК
повістка
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Питання електронних повісток обговорювалося під час роботи над новим законопроєктом про мобілізацію. Кінцева позиція – електронних повісток через електронні кабінети не буде, заявив член комітету Верховної Ради з нацбезпеки і нардеп Федір Веніславський в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Це питання ми обговорювали і дуже дискутували над ним під час роботи над законопроєктом про мобілізацію. І кінцева позиція була консенсусною – електронних повісток через електронні кабінети не буде", – заявив народний обранець.

Крім того, він зазначив, що парламент не регламентував у законі про мобілізацію можливість направлення через електронний кабінет якихось повідомлень або направлень на ЛКК.

"Тому з погляду закону направляти на ВЛК через електронні засоби комунікації не можна", – додав Веніславський.

Що стосується продовження терміну, протягом якого військовозобов'язані мають оновити свої дані в ТЦК, то нардеп пояснив, що "підстав для збільшення цього терміну немає".

Новини за темою: Голови ОСББ можуть вручати повістки жителям будинків

При цьому розповів, що заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко надала комітету Верховної Ради з нацбезпеки статистику, згідно з якою з 18 травня до 3 червня свої дані оновили понад 1,5 мільйона українців. З них 1,3 мільйона зробили це через "Резерв+", 117 тисяч – через ЦНАПи, 90 тисяч – через ТЦК і СП.

"Тобто така динаміка дозволяє бути впевненим, що якщо громадяни хочуть – у них є всі можливості вчасно оновити свої військово-облікові дані. Тобто динаміка не вказує на необхідність продовження цього терміну", – каже Веніславський.

Раніше ми писали, що з 18 липня територіальні центри комплектування розсилатимуть військовозобов’язаним українцям повістки поштою. Саме до цієї дати мине 60 днів, які дала влада на оновлення військово-облікових даних.

Як відомо, закон про мобілізацію, який набув чинності з 18 травня, передбачає, якщо людина не отримає повістку, то вона повертається до ТЦК. Після цього терцентр комплектування направляє запит до відділу поліції з проханням здійснити адміністративне затримання правопорушника. Для виконання відводиться п'ять днів.

Новини за темою: Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?

Якщо поліція не може знайти особу, територіальний центр комплектування направляє спеціальний документ – вимогу. Якщо ж обов’язки не виконані протягом 10 днів, то ТЦК звертається до суду щодо тимчасового обмеження права керування транспортними засобами до виконання або відкликання вимоги.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі