USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Голови ОСББ можуть вручати повістки жителям будинків

Вручення повісток резервістам та військовозобов’язаним здійснюватиметься цілодобово
повістка
Джерело: відкриті джерела

Голова ОСББ та керівник установи (організації) або ФОП, які надають послуги з управління багатоквартирними будинками можуть вручати повістки. Про це йдеться в постанові №560 Кабінету міністрів.

Вручати повістки резервістам та військовозобов’язаним можна цілодобово за адресою місця проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, громадських будинках та спорудах, місцях масового скупчення людей, ТЦК, на пунктах пропуску (блокпостах), пунктах пропуску через державний кордон України.

Повноваження щодо вручення повісток офіційно надаються представникам місцевої влади, підприємств та організацій, а також закладів освіти. Крім того, її можуть надіслати засобами зв’язку.

Які ще нововведення передбачаються?

Момент вручення повістки обов’язково має бути зафіксований на камеру представником Терцентру комплектування або поліцейським. 

Повістки для оповіщення видаватимуть представнику ТЦК, уповноваженому їх вручати під підпис в журналі реєстрації повісток. Після завершення заходів оповіщення він має звітувати про кількість виписаних та вручених повісток.

Закон про мобілізацію

18 травня в Україні запрацював новий закон про мобілізацію

Тепер усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані стосовно свого місця перебування. А вручення повістки буде вважатися здійсненим тоді, коли Територіальний центр комплектування надішле документ на останню відому адресу, за якою зареєстрована особа.

Якщо військовозобов'язаний призовного віку з неповажних причин порушує вимоги закону про мобілізацію, то Терцентр комплектування може звернутися до Нацполіції з вимогою про адміністративне затримання порушника.

За місцем реєстрації направляється повістка. Якщо повістка не отримується, то вона повертається до ТЦК. (Або якщо людина протягом 15 днів не з’явиться до Терцентру комплектування.)

Після цього ТЦК направляє запит до відділу поліції з проханням здійснити адміністративне затримання правопорушника. Для виконання відводиться п'ять днів. Поліція, наприклад, дає інформацію, що не може знайти цю особу за місцем реєстрації. Після відписки поліції про неможливість доставлення порушника Територіальний центр комплектування направляє спеціальний документ – вимогу.

Далі ТЦК та СП видає документ про виконання вимоги або надсилає повідомлення про виконання вимоги до відповідних органів.

Вимога вважатиметься виконаною після виконання громадянином обов’язків, а відкликаною – після завершення мобілізації.

Якщо ж обов’язки не виконані протягом 10 днів, Терцентр комплектування та соцпідтримки звертається до суду щодо тимчасового обмеження права керування транспортними засобами до виконання або відкликання вимоги.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом