USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Ухилянтів можуть обмежити у праві керувати авто: У яких випадках та як це відбуватиметься

Остаточне рішення щодо заборони керувати авто буде за судом
водій
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Якщо громадянин України самостійно не прийшов до військкомату уточнити свої дані, то представники ТЦК мають право прийти додому і вручити особі вимогу з’явитись до Центру. У випадку, якщо людина не проживає чи не перебуває за місцем реєстрації і не повідомила до ТЦК іншої адреси, її можуть обмежити у праві керувати транспортним засобом.

Як це буде?

Неуточнення військово-облікових даних дозволить керівнику ТЦК звернутися до поліції щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до ТЦК. У разі отримання письмової відповіді про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК, його керівник протягом п'яти днів з дня отримання такої відповіді надсилає цьому громадянину в паперовій формі засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу його місцезнаходження, місця проживання чи перебування вимогу про виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним.

Днем вручення вимоги згідно із законом є:

  • день вручення вимоги під розписку засобами поштового зв’язку;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою ТЦК;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси.

Далі громадянин має з’явитись до ТЦК протягом 10 днів. Якщо ні, – то ТЦК звертається до суду в порядку, встановленому законом, з приводу тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортним засобом.

Кого не можуть обмежити у праві керувати авто?

Згідно з документом тимчасове обмеження особи у праві керування транспортними засобами не може бути застосовано в разі:

  • якщо встановлення такого обмеження позбавляє особу основного законного джерела засобів для існування. (Ймовірно, йдеться і про водіїв, які використовують систему "Шлях". Також варто нагадати, що понад 90% служб таксі в Україні працюють нелегально.);
  • особа використовує транспортний засіб у зв’язку з інвалідністю чи перебуванням на його утриманні особи з інвалідністю I, II групи, визнаної в установленому порядку, або дитини з інвалідністю".
Читайте також:
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство