USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Постачання військової допомоги Україні розпочнеться відразу після рішення Конгресу, – Білий дім

У першому пакеті допомоги можуть бути боєприпаси до артилерії та ППО
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

Білий дім очікує, що постачання озброєння Україні розпочнеться одразу після того, як Конгрес США ухвалить законопроєкт про продовження фінансування допомоги. Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

На запитання, як швидко почнуться нові поставки військової допомоги Україні після рішення Конгресу, речниця сказала: "Відразу ж".

"Як ми неодноразово говорили, українці поступалися територіями через бездіяльність Конгресу. Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі. Ми хочемо, щоб це (допомога Україні, – ред.) було схвалено Конгресом, Сенатом і потрапило на стіл президента. І він одразу підпише цю допомогу", – зазначила Жан-П'єр.

Спікер також нагадала, що мета російського диктатора Володимира Путіна – захопити Україну, і Сполучені Штати Америки не можуть цього допустити.

Як пише Politico, у першому пакеті допомоги можуть бути боєприпаси до артилерії та ППО.

Водночас там зазначають, що Адміністрація Байдена ще не ухвалила остаточного рішення щодо того, наскільки великим буде перший транш і що в ньому буде, заявили чиновники, знайомі з цим питанням.

Рішення Конгресу буде сьогодні

Палата представників США вже сьогодні голосуватиме за виділення допомоги союзникам, зокрема Україні.

Законодавці розглянуть одразу чотири законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та інших пріоритетів нацбезпеки. Ці пропозиції виніс спікер Палати Майк Джонсон.

Новини за темою: Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів

Після того, як документи були представлені Конгресу, законодавці внесли 137 правок, з яких пропустили лише чотири. Вони стосуються зменшення допомоги або виключення окремих пунктів із тексту. Утім, журналісти з місця кажуть, що шансів у цих правок на голосуванні не багато.

Коли пройде голосування та які прогнози?

Голосування заплановано на 13:00 за Вашингтоном (20:00 за Києвом).

Точного прогнозу поки що немає! Проте напередодні в Конгресі відбулося важливе і показове голосування за просування допомоги Україні. Так ось, його підтримали понад 300 конгресменів, зокрема 135+ республіканців.

Якщо Палата представників підтримає фінансування України, далі за нього голосуватимуть у Сенаті, але там рівень підтримки нашої країни значно вищий.

Після Сенату документ має піти на підпис Байдену, який уже заявив, що підтримує ініціативу спікера Джонсона і підпише документ "негайно".

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї