USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Постачальниця харчів для Міноборони Глиняна продала готельний бізнес у Хорватії, – ЗМІ

Це сталося невдовзі після того, як у ЗМІ з’явилася інформація про її закордонне майно
Тетяна Глиняна
Тетяна Глиняна
Джерело: відкриті джерела

Постачальниця харчів для українських військових Тетяна Глиняна продала свої готелі у хорватському місті Спліт. Це сталося невдовзі після того, як про її закордонні статки стало відомо ЗМІ, передає Slobodna Dalmacija.

"Глиняна опинилася в центрі уваги ЗМІ кілька днів тому, коли українські ЗМІ оголосили, а Slobodna Dalmacija провела подальше розслідування, що вона купує кілька готелів Спліта за приблизною оцінкою – 20 мільйонів євро. Незвично, як вона це зробила, щойно це все було опубліковано", – зазначають у виданні.

Автори додають, що, як було з’ясовано в Сплітському господарському суді, вона продала свої компанії, які управляли частками в наступних готелях:

  • Mirari (18 номерів, ресторан і басейн на даху);
  • Ora (24 номери, ресторан і конгрес-центр на 50 осіб).
  • Luxe (30 номерів, ресторан, СПА-центр і конференц-зал на вісім місць).

Зазначається, що двома (із трьох) компаніями раніше володіли підприємці зі Спліта Йоза Парчіна та Стьєпко Ора, а тепер Глиняна передала право власності на всі три підприємцю зі Спліта Діяну Яхєфендічу.

Що відомо про хорватське майно Глиняної?

На початку року у виданні "НВ Бізнес" було опубліковано матеріал Артема Ільїна, в якому ішлося про те, що постачальниця харчів для українських військових Тетяна Глиняна торік стала власницею кількох компаній та готелів у Спліті.

Вже через тиждень стало відомо, що вона продала свої активи в Хорватії.

При цьому після продажу Глиняна заявила у поліцію, що у неї викрали сумку з грошима, пише Kurir.

За даними видання, вона має будинок у Стомариці, навпроти якого того дня необережно залишила сумку, і та нібито зникла миттєво. 

"Встановлено, що в цей час перед будинком проїхала лише вантажівка комунальних служб, яка не має відношення до зниклих речей", – зазначають автори.

Також у виданні із посиланням на місцеві ЗМІ кажуть, що у зниклій сумці були ноутбук, USB, п'ять мобільних телефонів, особисті документи, банківські картки та 16 тисяч євро, а загальна сума збитків становить 27 тисяч євро.

Зазначається, що на території будинку розміщено щонайменше 10 камер відеоспостереження.

Позиція Глиняної та її адвоката

Як повідомляє "Економічна правда", видання отримало коментар від адвоката та представника Тетяни Глиняної Сергія Василишина. Він підтвердив продаж активів в Хорватії, зауваживши, що йдеться про купівлю та продаж не готелів, а корпоративних прав.

"Тетяна Глиняна не купувала і не продавала готелів у Хорватії. В різний час нею були придбані частки (корпоративні права) у хорватських компаніях, які володіють об’єктами готельної інфраструктури у Далмації та Берлі (Хорватія). Тетяна Глиняна має хорватських бізнес-партнерів і станом на зараз на їх користь відбулося відчуження її корпоративних прав. Такий крок став спільним рішенням хорватських бізнес-партнерів і Тетяни Глиняної, які ведуть підприємницьку діяльність в Хорватії вже багато років", – повідомив адвокат.

Також Василишин надав позицію самої Глиняної – вона заявила, що займається підприємницькою діяльністю в Україні понад 25 років і паралельно близько 10 років має бізнес-проєкти в Хорватії. 

"Щодо готельного бізнесу. Жодна моя інвестиція в Республіці Хорватія не була здійснена за рахунок прибутку від контрактів з Міністерством оборони України. Усі прибутки моєї компанії від надання харчових та логістичних послуг державі залишаються в Україні. Бізнес у Хорватії значною мірою започатковано мною на кошти від операції з фінансовими інструментами за підтримки локальних партнерів. Також у Хорватії мої компанії мають і значний обсяг боргових зобов’язань", – йдеться у позиції Глиняної, яку надав її адвокат.

Раніше ми повідомляли, що Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі навушників.

Читайте також:
Арештовану яхту Медведчука Royal Romance Хорватія передає Україні Арештовану яхту Медведчука Royal Romance Хорватія передає Україні
Українські мільйони за зброю Українські мільйони за зброю "втекли" на рахунки компанії, яка пов’язана з Москвою, – розслідування
Хорватська компанія, яка має зв'язки з РФ, отримала понад 14 млн євро за боєприпаси від українського Міноборони, – розслідування Хорватська компанія, яка має зв'язки з РФ, отримала понад 14 млн євро за боєприпаси від українського Міноборони, – розслідування
Україна та Хорватія домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна Україна та Хорватія домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна