USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Львівщині посадовиця вимагала хабар у військовослужбовця, а під час затримання на гарячому намагалася з'їсти гроші

За необхідні документи медики вимагали 3,2 тисячі доларів
Медики вимагали гроші у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові
Медики вимагали гроші у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові
Джерело: ДБР

На Львівщині правоохоронці викрили злочинну групу медиків, які вимагали гроші у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що давало б військовому змогу завершити службу. Під час затримання на гарячому посадовиця намагалася з'їсти отриманий хабар. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Зазначається, що голова Самбірської МСЕК та керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за 3,2 тисячі доларів.

"Гроші зловмисники отримували трьома траншами. Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали у місті Турка на гарячому заступницю голови лікарсько-консультативної комісії", – розповіли в ДБР.

Під час затримання, аби позбутися грошей, посадовиця намагалася з’їсти стодоларову купюру. Однак правоохоронці цьому завадили, а кошти вилучили.

Затримано також інших учасників злочинної групи, додали у відомстві.

"Під час обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів вилучені документи та гроші – майже 30 тис. доларів США, понад 10,6 тис. євро, 37 тис. гривень та 520 злотих", – зазначили в Державному бюро розслідувань.

У відомстві також наголосили, що наразі розслідування триває, встановлюються інші можливі факти зловживань.

"Трьом посадовцям повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України)", – уточнили в ДБР.

Тепер зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Зараз готуються клопотання про обрання запобіжних заходів та усунення їх від виконання обов’язків.

Раніше ми повідомляли, що очільниця медкомісії на Київщині "списала" пів сотні ухилянтів за понад 10 млн гривень хабарів.

Зазначалося, що жінка діяла у складі злочинної групи, до якої входило щонайменше п'ять осіб. Серед них – керівник відділення місцевого військкомату зі своїм підлеглим.

За хабарі фігуранти пропонували потенційним призовникам свою "допомогу" в ухиленні від військової служби на підставі фіктивних документів про "погане" здоров’я.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві