USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Очільниця медкомісії на Київщині "списала" пів сотні ухилянтів за понад 10 млн гривень хабарів

У "схемі" брали участь п'ять осіб, у тому числі керівник військкомату
ВЛК корупція_1
Джерело: СБУ

Голова військово-лікарської комісії одного з районів Київщини "списала" пів сотні ухилянтів за понад 10 млн гривень хабарів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Деталі злочину

Жінка діяла у складі злочинної групи, до якої входило щонайменше п'ять осіб. Серед них – керівник відділення місцевого військкомату зі своїм підлеглим.

За хабарі фігуранти пропонували потенційним призовникам свою "допомогу" в ухиленні від військової служби на підставі фіктивних документів про "погане" здоров’я.

Новини за темою: У Києві викрили голову ВЛК: Підробляв довідки для виїзду за кордон

Вартість корупційної "послуги" становила до 7 тис. доларів з одного ухилянта.

За наявними даними, посадовці "опрацювали" через злочинну схему більше ніж 50 осіб, які хотіли ухилитися від призову і втекти за кордон.

Таким чином організатори оборудки "заробили" понад 10 млн гривень.

Для пошуку клієнтів та передачі грошей вони діяли з двома спільниками – колишнім військкоматівцем та його сином.

Новини за темою: ДБР проводить масштабну перевірку у військкоматах та ВЛК для виявлення корупції

При цьому сама очільниця військової медкомісії особисто підписувала довідки про непридатність до призову за станом здоров’я без фактичного проходження медогляду військовозобов’язаними.

Потім на підставі фіктивних лікарських документів посадовці військкомату "списували" ухилянтів з військового обліку.

Новини за темою: Кабмін запровадив електронний документообіг для проходження ВЛК

Наразі очільниці військової медкомісії повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до дев'яти років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, НАЗК за результатами моніторингу способу життя заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальника сектора комплектування Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про його незаконне збагачення на понад 14 млн гривень.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням