USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Попередні втрати від блокади польсько-українського кордону для України становлять понад 7 млрд гривень, – нардеп

Ці цифри стали відомі з розрахункових недонадходжень митних платежів
блокада кордону_1
Протест на кордоні
Джерело: Міністерство відновлення України

Попередні втрати від блокади польсько-українського кордону для України становлять понад 7 млрд гривень. Такі дані озвучив нардеп Ярослав Железняк.

"Поки дам лише одну цифру: розрахункові недонадходження митних платежів через блокування польськими протестувальниками автомобільних шляхів під’їзду до пунктів пропуску на кордоні – 7,7 млрд гривень", – зазначив парламентар.

Україна готова прийняти обмеження на торгівлю з ЄС, щоб розрядити ситуацію з Польщею

Україна готова прийняти обмеження на торгівлю з Європейським Союзом, щоб розрядити запеклу політичну суперечку з Польщею. Проте й закликає заборонити імпорт російського зерна, яке все ще надходить в Європу через Білорусь і країни Балтії, заявив міністр торгівлі України Тарас Качка виданню Financial Times.

"Можливо, на такий перехідний період зробити заборону... Керований підхід до торгових потоків між Україною та ЄС – це те, що нам усім потрібно. Що стосується пшениці, то не Україна створює проблеми для польських фермерів, а Росія", – сказав чиновник.

До того ж прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск на зустрічі з фермерами заявив, що не закриватиме кордон з Україною. 

Під час зустрічі сторонам не вдалося досягти домовленості. За словами фермерів, Туск піддав критиці чиновників, відповідальних за сільське господарство, і не виключив відставки когось із них.

На зустрічі з фермерами також був заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, який презентував аграріям "конкретні пропозиції", зокрема надання фінансової допомоги, викуп зерна, що залишилося, і поступки в політиці Європейського Союзу.

Масовий мітинг по всій Польщі

Голова "Солідарності" індивідуальних фермерів Томаш Обшанський заявив, що 20 березня відбудеться ще одна велика акція протесту. За словами політика, тоді буде перекрито дороги в столицях воєводств і в центрах районів.

Польська поліція теж готується до чергових масових акцій фермерів. За інформацією правоохоронців, планується 580 протестів по всій країні за участю близько 70 тисяч людей.

Мітинги триватимуть орієнтовно з 7:00 до 19.00.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям