USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Понад 1700 дітей в Україні числяться в Реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

А в обласних підрозділах Нацполіції наразі працюють 20 центрів із розшуку зниклих безвісти
діти війна

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Нині в Україні в Реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, – понад 59 тис. записів, серед них 1769 – це діти, віком до 18 років. Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Артур Добросердов.

За словами посадовця, майже вісім тисяч вже розшукали, а їхнє місце перебування відоме.

"У всіх випадках зникнення людей розшук і розслідування в кримінальних провадженнях здійснює Національна поліція України. І дуже важливо, щоб в таких справах були визначені слідчі, оперативні працівники та криміналісти, які займатимуться саме цими питаннями", – прокоментував Добросердов.

І зауважив, що для цього по всій Україні створюють центри розшуку. Нині в обласних підрозділах Нацполіції працюють 20 центрів із розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Зокрема в таких центрах громадяни зможуть отримати всю інформацію, подати клопотання щодо проведення слідчих дій, отримати роз’яснення щодо розслідування та розшуку зниклих безвісти. До того ж отримати витяги з реєстрів.

До речі, останнім часом серед дітей у соціальних мережах шириться новий смертельний флешмоб. Діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що може мати серйозні наслідки для здоров’я і життя. Тож батьків закликають бути уважними.

Новий тренд отримав назву "хромінг". Термін спочатку використовували для означення вдихання парів фарби на основі хрому. Тепер же так називають практику використання для вдихання парів різних побутових предметів, таких як лак для нігтів, перманентні маркери, аерозолі тощо для досягнення короткочасної ейфорії.

Читайте також:
Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання
Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних Палили колії та об’єкти ЗСУ на замовлення РФ: Затримано п’ятьох підозрюваних
10 тис. доларів за роботу з бронюванням від призову: У Києві кандидата наук спіймали на хабарі 10 тис. доларів за роботу з бронюванням від призову: У Києві кандидата наук спіймали на хабарі
Ухилення від мобілізації на Рівненщині коштувало майже 17 тис. доларів: Правоохоронці викрили чергову схему Ухилення від мобілізації на Рівненщині коштувало майже 17 тис. доларів: Правоохоронці викрили чергову схему