USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Ухилення від мобілізації на Рівненщині коштувало майже 17 тис. доларів: Правоохоронці викрили чергову схему

Організувала таку схему 50-річна жителька Рівненського району разом зі своїм двома знайомими
корупція на Рівненщині - ухилення від мобілізації
Свої "послуги" жінки спершу оцінили в 11 400 доларів, а згодом збільшили ціну ще на 5 300 доларів
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці провели 48 санкціонованих обшуків на Рівненщині за фактом організації схеми ухилення від мобілізації. Під час обшуків вилучили понад 14 млн гривень, документацію, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку тощо. Про це передає пресслужба Нацполіції.

Як виявилось, організувала таку схему 50-річна жителька Рівненського району разом зі своїм двома знайомими. До "справи" жінки залучили медичних працівників, серед яких – посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

"За грошову винагороду вони пообіцяли 47-річному чоловіку допомогти уникнути мобілізації шляхом отримання фіктивної довідки про інвалідність. Надалі ці документи давали можливість безперешкодного виїзду за кордон. Свої "послуги" жінки спершу оцінили в 11 400 доларів, а згодом збільшили ціну ще на 5300 доларів", – йдеться в повідомленні.

У результаті трьом фігуранткам оголошено підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Одну з фігуранток затримали якраз під час отримання частини коштів в порядку ст. 208 КПК України.

Двом затриманим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, а третій фігурантці – домашній арешт. 

Триває слідство.

Нагадаємо, нещодавно керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина – керівника пенсійного фонду у Хмельницькій області – викрили на незаконному збагаченні на ухилянтах. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів, прикраси та брендові речі.

У очільниці МСЕК у робочому кабінеті знайшли 100 тис. доларів, а також низку підроблених медичних документів, списків ухилянтів з прізвищами та фіктивними діагнозами.

Уже вдома у посадовців виявили майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн гривень, брендові прикраси та коштовності.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти? Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?