USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Зеленський після зустрічі з губернаторами США анонсував зустріч із главами українських областей

Президент наголошує на необхідності співпраці між регіонами США та України
Шмигаль Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський анонсував зустріч із головами обласних адміністрацій. Про це він повідомив у відеозверненні.

"Після зустрічей із губернаторами штатів Америки я проведу зустріч із нашими головами областей. Нам потрібна співпраця між регіонами теж, між громадами та лідерами громад напряму. Це і медицина, це і укриття, це і оборонні індустрії", - сказав Зеленський.

За його словами, США готові допомагати на всіх цих рівнях.

Як відомо, Зеленський щойно повернувся зі Штатів, де був присутній на саміті НАТО.

Під час візиту до США президент провів зустрічі з американськими губернаторами, делегацією Конгресу США і навіть керівництвом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, парафіянами якої є більшість населення штату Юта (з цим штатом Київська ОВА підписала меморандум про співпрацю).

Також під час перемовин з губернаторами сторони обговорили співпрацю на рівні оборонних компаній та відновлення українських шкіл і лікарень.

Загалом поїздка на саміт до США була сконцентрована на підтримці союзників, якої Україна продовжує потребувати.

Північноатлантичний альянс у підсумковому документі підтвердив рішучість підтримувати Україну в розбудові сили, здатної перемогти російську агресію сьогодні і стримати її в майбутньому. У зв'язку з цим наступного року блок обіцяє надати Україні мінімальне фінансування на суму 40 млрд євро.

Читайте також:
Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США Україні потрібна допомога у відновленні бойових сил, - генерал США
Ракети Stinger та боєприпаси для HIMARS: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 250 млн доларів Ракети Stinger та боєприпаси для HIMARS: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 250 млн доларів