USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Польські фермери можуть знову заблокувати пункт пропуску "Медика – Шегині"

Протест на кордоні може відновитися вже 4 січня
блокада кордону_1
Протест на кордоні
Джерело: Міністерство відновлення України

Польські фермери можуть поновити блокаду пункту пропуску "Медика – Шегині", якщо не отримають письмового підтвердження щодо виконання їх вимог. Про це повідомляє видання PAP із посиланням на організатора протестів Романа Кондрува.

"Якщо ми не отримаємо письмового підтвердження, що наші вимоги будуть виконані, ми повернемося до блокади", – заявив лідер фермерів-протестувальників Роман Кондрув.

У виданні нагадали, що серед основного фермери вимагають дотації на закупівлю кукурудзи та збереження сільськогосподарського податку на рівні минулого року.

Як відзначив Кондрув, поки що він не отримав письмових запевнень у тому, що вимоги будуть виконані.

"Ми хочемо отримати такі запевнення в письмовій формі, і я буду обговорювати це в середу, зокрема, із заступником міністра сільського господарства Стефаном Краєвським", – додав він.

Також Кондрув наголосив, що міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський пообіцяв виконати вимоги протестувальників, однак "нічого не залишив письмово".

"Для нас важливо, щоб ми отримали письмове запевнення, що наші вимоги будуть виконані. Якщо міністр не може дати такого запевнення, нехай це напише прем'єр-міністр", – сказав Кондрув.

Якщо ж сьогоднішні переговори не принесуть результату, то вже завтра аграрії відновлять акцію протесту і заблокують кордон у Медиці.

"Я вже спілкувався з поліцією та кризовою групою. Все готово для продовження протесту. Але якщо ми отримаємо письмові запевнення, що наші вимоги будуть виконані, протест обов’язково завершиться", – уточнив лідер фермерів-протестувальників Роман Кондрув.

Раніше ми повідомляли, що польські протестувальники призупинять блокування пункту пропуску "Медика" на період свят.

Згодом уточнювалося: прем'єр-міністр Дональд Туск впевнений, що Варшава близька до того, щоб припинити блокаду українського кордону. Однак спершу глава уряду Польщі пропонує обговорити питання з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям