USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Польські протестувальники призупинять блокування пункту пропуску "Медика"

Блокаду припиняють на період свят
Кордон Польща
Джерело: відкриті джерела

Вже завтра польські фермери, які блокували пункт попуску "Медика – Шегині" призупинять свій страйк. Про це повідомляє Міністерство сільського господарства Польщі.

На своїй сторінці у соцмережі X відомство зазначило, що відповідної домовленості вдалося досягти під час зустрічі міністра сільського господарства Польщі Чеслава Секерського з протестувальниками.

Відомо, що блокаду знімають на період свят.

Як повідомляє RMF FM із посиланням на одного з організаторів акції Романа Кондрува, протест буде призупинено з 8-ї ранку неділі, але вже 2 або 3 січня 2024 року фермери можуть відновити свій страйк на кордоні.

"Водночас Кондрув зауважив, що у разі отримання письмової заяви від прем’єр-міністра Дональда Туска про те, що їхні вимоги будуть виконані, протест, ймовірно, не будуть поновлювати", – йдеться у дописі.

Також у виданні зазначають, що Чеслав Секерський на пресконференції запевнив, що вимоги будуть виконані, але на це потрібен час. Він додав, що кошти на виконання деяких вимог передбачені, зокрема, у державному бюджеті, який наразі перебуває на стадії розгляду.

Напередодні повідомлялося, що у Польщі сподіваються на припинення блокади кордону до Різдва. Також зазначалося, що Київ і Варшава узгоджують "останні деталі", аби дійти компромісу щодо кордону.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні