USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Польща збереже заборону на імпорт українського зерна

Країна чекає на нові правила на рівні Євросоюзу
зерно
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Польща не скасовуватиме заборону на імпорт українського зерна, яку було запроваджено у травні 2023 року. Про це заявив міністр сільського господарства та розвитку села Чеслав Секерський.

"Ми повинні підтримувати ембарго, доки не будуть узгоджені умови, які його замінять. Я вважаю, що хорошим рішенням буде запровадження ліцензування транспорту з використанням одночасно транзитних шляхів за межами Польщі", – наводить міністерство заяву Секерського в інтерв'ю TVP Info.

При цьому, за інформацією Polskie Radio 24, міністр в інтерв'ю також розповів, що експорт українського зерна має здійснюватись іншим шляхом, ніж європейський чи польський.

"Тому що завжди є певний ризик навіть під час транзиту, що частина зерна та іншої сільгосппродукції залишиться у Польщі", – додав він.

Новини за темою: "Зернова ініціатива" – під загрозою зупинки: РФ вдруге заблокувала інспекції суден в Босфорі

Заборона імпорту українського зерна

Частина країн Європейського Союзу навесні 2023 року запровадила заборону на імпорт українського зерна. Це було зроблено тому, що імпорт сильно впливав на ціни на внутрішніх ринках держав.

При цьому пізніше рішення запровадили на рівні Єврокомісії для Польщі, Словаччини, Угорщини, Болгарії та Румунії. Воно діяло до 15 вересня.

Після цього очікувалося, що заборону імпорту скасують. Але Польща, Угорщина та Словаччина вирішили продовжити такі заходи в односторонньому порядку.

Нагадаємо, восени минулого року стало відомо, що до Африки готують російські партії безкоштовного зерна. Це дасть новий поштовх спробам Кремля зміцнити свій вплив на континенті.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України