USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У польському селі знайшли 50 різних джерел радіоактивних відходів

Відходи, знайдені в Седльці, ймовірно, були контейнерами з радієм
Польща
На місці працюють надзвичайники
Джерело: RMF24

У селі Седлець Великопольського воєводства, яке розташоване на заході Польщі, знайшли радіоактивні відходи. Про це повідомляє RMF FM.

Видання пише, що відходи виявили вранці 6 вересня правоохоронці. А надзвичайники, які прибули на місце, знайшли 50 різних джерел радіоактивних відходів. У зв’язку з проведенням заходів рух транспорту на ділянці повністю перекривали.

Нині на місці працюють десятки пожежників і дві спеціалізовані екологічні та хімічні рятувальні команди. Експерти мають дослідити всі вилучені зразки.

"Мешканців села наразі не евакуйовують, оскільки рівень радіації не становить загрози для людей", - повідомляють журналісти.

Попередньо припускають, що, відходи були контейнерами з радієм. Втім, це мають підтвердити аналізи.

Новини за темою: На одному з пунктів пропуску на кордоні з Польщею протягом місяця можуть бути затримки руху

Чим небезпечний радій?

Радій надзвичайно радіотоксичний. В організмі він поводить себе подібно до кальцію — близько 80 % радію, що потрапляє в організм, накопичується в кістковій тканині.

А великі концентрації радію викликають остеопороз, самовільні переломи і злоякісні пухлини кісток та кровотворної тканини.

Теги: Польща
Читайте також:
У Польщі в деяких регіонах через повінь запроваджують стан стихійного лиха У Польщі в деяких регіонах через повінь запроваджують стан стихійного лиха
Вода зносить будинки і забирає життя: Європу накрили потужні повені. Відео Вода зносить будинки і забирає життя: Європу накрили потужні повені. Відео
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС
Україна не буде членом ЄС, якщо не врегулює питання Волинської трагедії, – Туск Україна не буде членом ЄС, якщо не врегулює питання Волинської трагедії, – Туск