USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Польща та Німеччина об'єднуються в бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну

Активувати коаліцію планують 26 березня
Борис Пісторіус і Владислав Косіняк-Камиш
Борис Пісторіус і Владислав Косіняк-Камиш
Джерело: відкриті джерела

Польща та Німеччина створять бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну у війні з Росією. Про це сказав міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, пише Wprost.

За словами посадовця, Варшава та Берлін беруть на себе відповідальність за Сили швидкого реагування в Європі.

"З липня наші бойові групи – 2 тис. 500 польських солдатів і 2 тис. 500 німецьких солдатів – перебуватимуть у стані готовності до швидкого реагування. Це сили, які виконують завдання стратегічного компаса", – сказав Косіняк-Камиш.

Активувати коаліцію бронетанкових засобів для підтримки України планують вже 26 березня у Варшаві.

"Більшість партнерів уже зареєструвалися. Це одна з найважливіших коаліцій у цьому контексті, серед іншого є Велика Британія, Швеція та Італія. А Польща та Німеччина – засновники", – розповів політик.

Додамо

Підтримує Україну й коаліція дронів від закордонних країн.

Невдовзі Україна отримає від Франції новітні дрони-камікадзе. Про це заявив міністр оборони Себастьян Лекорню. Політик сказав, що Париж розробляє "нове покоління" дронів-камікадзе. Це проєкт, який міністр розпочав після свого призначення, і він перебуває наразі в експериментальній фазі.

Також Велика Британія виділила додаткові 125 мільйонів фунтів стерлінгів (160 млн доларів), які підуть на фінансування понад 10 тис. дронів для України. Про це повідомляє Міноборони Британії.

Водночас голова Міністерства оборони Канади Білл Блер зобов'язав офіційну Оттаву взяти участь у роботі оборонної контактної групи коаліції зі зміцнення потенціалу України в галузі БпЛА, яку очолюють Латвія і Велика Британія.

Також ми писали, що союзники України зібрали кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ в рамках ініціативи Чехії. 

Читайте також:
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів