USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Канада приєдналася до коаліції дронів для України: Передасть ще понад 800 БпЛА

Глава канадського Міноборони оголосив також про передачу Києву безпілотників
Україна Канада
Канада підтримує Україну у війні
Джерело: відкриті джерела

Голова Міністерства оборони Канади Білл Блер зобов'язав офіційну Оттаву взяти участь у роботі оборонної контактної групи коаліції зі зміцнення потенціалу України в галузі БпЛА, яку очолюють Латвія і Велика Британія. Про це повідомляє пресслужба уряду Канади.

За словами посадовця, Оттава продовжить пошук шляхів розширення можливостей України в галузі дронів.

"Канада вже зробила значний внесок у зміцнення потенціалу України в галузі БпЛА. Зокрема, передала понад 100 спеціалізованих камер для безпілотників, вироблених у Канаді компанією L3 Wescam. Та надасть понад 800 БпЛА від компанії Teledyne FLIR з Ватерлоо, Онтаріо", – зазначив Блер.

Нагадаємо, у річницю повномасштабного вторгення РФ Україна підписала безпекову угоду з Канадою. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Зокрема, Оттава виділить понад 2 млрд доларів допомоги.

"Сьогодні Україна точно сильніша, ніж два роки тому. Ми підписали ще одну безпекову угоду з Канадою, яка зміцнює позиції нашого народу, і особливо наших воїнів", – зауважив глава держави.

Коаліція дронів для України

Невдовзі Україна отримає від Франції новітні дрони-камікадзе. Про це заявив міністр оборони Себастьян Лекорню.

Політик сказав, що Париж розробляє "нове покоління" дронів-камікадзе. Це проєкт, який міністр розпочав після свого призначення, і він перебуває наразі в експериментальній фазі.

Також Велика Британія виділила додаткові 125 мільйонів фунтів стерлінгів (160 млн доларів), які підуть на фінансування понад 10 тис. дронів для України. Про це повідомляє Міноборони Британії.

Також ми писали, що союзники України зібрали кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ в рамках ініціативи Чехії. 

Читайте також:
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, - ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, - ЗМІ
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації
В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел