USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Чому шкільні предмети в українській школі потрібно скоротити: Пояснює освітній омбудсмен

Сергій Горбачов вважає, що освітні програми в школах перевантажені несуттєвим матеріалом
школа
Джерело: відкриті джерела

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає, що кількість освітніх предметів в українських школах має бути зменшена. В ефірі UWN експерт заявив, що стандарт навчальної програми для старшої школи має бути досконало розроблений, щоб робити по ньому освітні програми, які не будуть перевантажені зайвою інформацією.

Він пояснив, що треба впорядкувати загальний зміст освіти, протестувати декілька варіантів освітніх програм згідно з запитом сучасної Нової української школи.

"Наші освітні програми, дуже сильно перевантажені другорядним несуттєвим матеріалом, вони погано структуровані, відсутні якісні міжпредметні зв’язки між ними", – розповів Горбачов.

При цьому додав, що дитина, здобуваючи освіту, повинна мати в результаті цілісне системне уявлення про те, що таке навколишній світ, хто вона така, які її стосунки з іншими людьми та як треба діяти для того, щоб втілити свої можливості. 

За словами освітнього омбудсмена, потрібно дбати не про предмети, а про рівень освіти дітей.

"Шкільний предмет – то дещо штучно виокремлена в інтересах організації освітнього процесу частина змісту освіти. Для нас же головним мають бути не "предмети", а які знання та компетентності отримають наші діти в результаті здобуття освіти. Треба вчити тому, що їм дійсно потрібно у житті. І вчити зацікавлено", – наголосив Горбачов.

Також нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України наразі не планує запроваджувати 12-річну школу з 2024 року. Серед причин – необхідність коштів і державного стандарту, яких зараз немає. 

Читайте також:
У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку