USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Північ замінована: Українські воїни встановили проти російських окупантів понад 500 тис. протитанкових мін

Міни стоять на основних напрямках імовірного наступу ворога з червня минулого року
Міни

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Північній операційній зоні проти російського ворога українські захисники встановили понад 500 тисяч протитанкових мін. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" заявив командувач Оперативно-стратегічного угруповання "Північ" генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, на основних напрямках імовірного наступу противника з червня 2022 року дотепер встановлені понад 500 тисяч протитанкових мін.

"Зокрема, протитанкові мінні поля, протитанкові групи мін, комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугасів, мінованих завалів тощо. Щільність мінно-вибухових загороджень у цій смузі відповідальності збільшили в 16 разів", – сказав генерал-лейтенант.

Крім того, встановлені невибухові загородження та об’єкти транспортної інфраструктури – мости, дороги тощо. Також тривають роботи над фортифікаційним обладнанням позицій силами місцевих органів влади.

"Разом створюємо такі умови, щоб державний кордон України у Північній операційній зоні був повністю непрохідний для ворожих сил. За тісної взаємодії з головами військових адміністрацій будуємо військові інженерно-технічні та фортифікаційні споруди. Встановлюємо додаткові камери спостереження – робота в цьому напрямі триває цілодобово", – додав Наєв.

І зауважив, що збільшили кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Розмінування України

В Україні розмінували майже половину від пріоритетних сільгоспземель. З початку 2023 року станом на жовтень в країні піротехніки обстежили вже понад 225 тисяч гектарів земель сільгосппризначення, визначених для пріоритетного повернення до господарської експлуатації. 

Переважна більшість обстежених за тиждень площ – майже 4,2 тис. га – на Херсонщині. Решта – в Миколаївській та Харківській областях. У цілому наразі оглянули вже понад 47% сільгоспземель, які запланували повернути до господарської експлуатації в першу чергу. Зокрема, в Харківській області – понад 28%, Херсонській – 48%, Миколаївській – понад 79%.

Щобільше, в Україні вироблятимуть техніку та обладнання для розмінування.

Крім того, у розмінуванні території країні допомагатиме штучний інтелект.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку