USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Північ замінована: Українські воїни встановили проти російських окупантів понад 500 тис. протитанкових мін

Міни стоять на основних напрямках імовірного наступу ворога з червня минулого року
Міни

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Північній операційній зоні проти російського ворога українські захисники встановили понад 500 тисяч протитанкових мін. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" заявив командувач Оперативно-стратегічного угруповання "Північ" генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, на основних напрямках імовірного наступу противника з червня 2022 року дотепер встановлені понад 500 тисяч протитанкових мін.

"Зокрема, протитанкові мінні поля, протитанкові групи мін, комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугасів, мінованих завалів тощо. Щільність мінно-вибухових загороджень у цій смузі відповідальності збільшили в 16 разів", – сказав генерал-лейтенант.

Крім того, встановлені невибухові загородження та об’єкти транспортної інфраструктури – мости, дороги тощо. Також тривають роботи над фортифікаційним обладнанням позицій силами місцевих органів влади.

"Разом створюємо такі умови, щоб державний кордон України у Північній операційній зоні був повністю непрохідний для ворожих сил. За тісної взаємодії з головами військових адміністрацій будуємо військові інженерно-технічні та фортифікаційні споруди. Встановлюємо додаткові камери спостереження – робота в цьому напрямі триває цілодобово", – додав Наєв.

І зауважив, що збільшили кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Розмінування України

В Україні розмінували майже половину від пріоритетних сільгоспземель. З початку 2023 року станом на жовтень в країні піротехніки обстежили вже понад 225 тисяч гектарів земель сільгосппризначення, визначених для пріоритетного повернення до господарської експлуатації. 

Переважна більшість обстежених за тиждень площ – майже 4,2 тис. га – на Херсонщині. Решта – в Миколаївській та Харківській областях. У цілому наразі оглянули вже понад 47% сільгоспземель, які запланували повернути до господарської експлуатації в першу чергу. Зокрема, в Харківській області – понад 28%, Херсонській – 48%, Миколаївській – понад 79%.

Щобільше, в Україні вироблятимуть техніку та обладнання для розмінування.

Крім того, у розмінуванні території країні допомагатиме штучний інтелект.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську