USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Львові відкрили перший в Україні Центр рекрутингу української армії

Центр не матиме стосунку до структур ТЦК. Там не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації
Центр рекрутингу української армії у Львові
Центр рекрутингу української армії у Львові
Джерело: Міністерство оборони України

У Львові відкрили перший в Україні Центр рекрутингу української армії. Там можна дізнатися актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони України.  

Зазначається, що це – пілотний проєкт Міноборони та Львівської міської ради.

"Армії потрібні вмотивовані люди, які свідомо роблять свій вибір служити на конкретній посаді в конкретній частині. Ми бачимо, за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння, з ким і де служити. Рекрутинг – це саме про добровільний та свідомий вибір. Ми будемо максимально масштабувати наші активності щодо рекрутингу і в інших містах України, відкривати центри рекрутингу, розповідати людям про наявні можливості знайти своє місце в обороні держави", – розповіла заступниця міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова.

У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.

"Важливо, що центр не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації", – йдеться у повідомленні.

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку, яке триває один місяць та за потреби фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

"Таким чином, центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони України через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації", – кажуть в Міноборони.

Як зазначив координатор рекрутингу до української армії Міністерства оборони Олексій Бежевець, надалі проєкт будуть масштабувати. Такі центри планують відкрити, зокрема, у Запоріжжі, Дніпрі, Одесі, Києві та Полтаві.

Новини за темою: Міноборони розпочало проєкт рекрутингу до ЗСУ

Раніше топові рекрутингові компанії склали список найпопулярніших вакансій від ЗСУ. У п’ятірку найпопулярніших увійшли бухгалтер, діловод, кухар, розвідник та оператор БпЛА.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет