USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Перша людина, якій імплантували мозковий чип, змогла керувати мишею на екрані комп'ютера за допомогою думки

Поки невідомо, чи є в чипа побічна дія
чип
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Перша людина, якій імплантували мозковий чип, змогла керувати мишею на екрані комп'ютера за допомогою думки. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Ілона Маска.

"Здається, пацієнт повністю відновився, без побічних ефектів, про які ми знаємо. Пацієнт може рухати мишею по екрану, просто думаючи про це", – сказав олігарх Маск.

І пообіцяв, що його компанія поверне паралізованим людям рухливість і дозволить спілкуватися за допомогою думок, а не слів.

Поки невідомо, коли очікувати підтвердження обіцяного і чи є у чипа побічна дія. 

Минулого місяця компанія успішно імплантувала чіп своєму першому пацієнту-людині після того, як у вересні отримала дозвіл на проведення випробувань на людях. У дослідженні використовується робот, який хірургічним шляхом встановлює імплантат інтерфейсу "мозок-комп'ютер" у ділянку мозку, яка контролює намір рухатися, повідомляє Neuralink, додаючи, що початкова мета полягає в тому, щоб дозволити людям керувати комп'ютерним курсором або клавіатурою за допомогою своїх думок.

Які загрози несе суспільству штучний інтелект?

ШІ може швидко з'їсти всю людську культуру – все, що ми створили за тисячі років, – перетравити її і почати вивергати потік нових культурних артефактів. Не тільки шкільні твори, а й політичні промови, ідеологічні маніфести, священні книги для нових культів. До 2028 року в президентських перегонах у США люди можуть більше не брати участі.

Люди часто не мають прямого доступу до реальності. Ми оточені культурою, переживаючи реальність через культурну призму. Наші політичні погляди формуються репортажами журналістів та анекдотами друзів. Мистецтво і релігія впливають на наші сексуальні вподобання. Цей культурний кокон досі був витканий іншими людьми. На що буде схоже сприйняття реальності через призму нелюдського розуму?

"У франшизі "Термінатор" роботи бігають вулицями і стріляють у людей. "Матриця" припускала, що для отримання повного контролю над людським суспільством ШІ має спочатку отримати фізичний контроль над нашим мозком і напряму під'єднати його до комп'ютерної мережі. Однак, просто опанувавши мову, ШІ матиме все необхідне, щоб утримувати нас у матричному світі ілюзій, не стріляючи в будь-кого і не імплантуючи чіпи в наш мозок. Якщо знадобиться стрілянина, ШІ може змусити людей натиснути на курок, просто розповівши нам правильну історію", – вважають експерти.

Читайте також:
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу