USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

"Хочу на Марс": В Україні видали першу книжку, написану та проілюстровану штучним інтелектом

Книга виявилася "різноманітною та цікавою"
Хочу на Марс
Джерело: Facebook Віктора Круглова

В Україні видали першу книгу, написану та проілюстровану штучним інтелектом. Про це у Facebook повідомив засновник та гендиректор харківського видавництва "Ранок" Віктор Круглов.

"Перша в Україні книжка, яку написав та проілюстрував штучний інтелект (ШІ), видана видавництвом "Ранок". Для книги-експерименту ми обрали фантастичну тематику (ще не так давно сам ШІ був фантастикою) – колонізацію людьми Марсу. Ми уявили героя – дитину у віці п'яти-шести років. Попереду – велике майбутнє, та вже зараз глибини космосу надихають героя на пошуки нових місць для життя людей. Тож чом би не полетіти на Марс?" – написав він.

Редактори формулювали запитання штучному інтелекту від імені дитини. Дизайнери навчали нейромережу тематичним малюнком. 

Результатом у видавництві задоволені.

"Книга "Хочу на Марс", автор якої ШІ, настільки різноманітна та цікава, що здивувала навіть команду "Ранка". Вважаю, що це історичний момент для нашої галузі, і ми дуже зацікавлені у подальших дослідженнях та розвитку штучного інтелекту у застосунках для освіти та розвитку наших дітей", – зазначив Круглов. 

На черзі у видавництва – інтерактивний підручник, з яким може спілкуватися дитина.

Раніше

Ми розповідали про штучний інтелект, який став радником прем'єр-міністра Румунії. Він буде збирати громадську думку румунів на різні теми.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN