USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Перевищення швидкості. Цього року в Україні винесли понад 2,5 млн постанов в автоматичному режимі

На дорогах України працюють 215 комплексів автоматичної фіксації правил дорожнього руху та понад 130 приладів фіксації в неавтоматичному режимі
автофіксація
Автофіксація порушень ПДР
Джерело: відкриті джерела

У 2023 році в Україні винесли понад 2,5 млн постанов в автоматичному режимі за перевищення швидкості. Про це в ефірі "Суспільного" повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, зараз на дорогах України працюють 215 комплексів автоматичної фіксації правил дорожнього руху та понад 130 приладів фіксації в неавтоматичному режимі. До кінця поточного року правоохоронці планують збільшити кількість приладів автоматичної фіксації.

"Цього року було винесено понад 2,5 мільйона постанов в автоматичному режимі за перевищення швидкості та майже пів мільйона в неавтоматичному режимі. 41% всіх ДТП із потерпілими й загиблими – це саме перевищення швидкості", – зазначив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Білошицький розповів, що порівнювати 2023-й із 2022 роком – некоректно, оскільки 2022-й "кардинально відрізнявся від 2021-го або 2023-го дорожньою обстановкою і ситуаціями, що відбувалися на дорозі".

"Усі дійшли висновку, що 2023-й доцільно порівнювати із 2021-м, а не 2022 роком. 2022 рік буде проаналізовано пізніше, піддано детальному аналізу й не береться до порівняння", – пояснив посадовець.

За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції, що стосується порівняння з 2021-м, є "дещо нижчий рівень кількості ДТП з потерпілими та загиблими – до 5% менше".

"Але сподіваємося, що цей результат покращиться до кінця року, адже вживається низка заходів щодо попередження аварій", – наголосив Білошицький.

Як зазначив посадовець, для запобігання ДТП "на постійній основі працюють відділи зав'язків із громадськістю, постійно проводяться акції з роз'яснення громадянам тих чи інших важливих проблем на дорозі".

"Звісно, не тільки профілактичною і превентивною роботою ми посилили й контроль у 2023 році в порівнянні з попереднім періодом, коли у зв'язку з повномасштабним вторгненням були змушені згорнути певні заходи", – додав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Новини за темою: Раді пропонують посилити відповідальність за порушення ПДР з дітьми

Як сплатити штрафи за перевищення швидкості онлайн

Сплатити штраф ПДР можна у банках, у відділеннях пошти або в спеціальних пунктах прийому платежів. Проте з розвитком технологій все більше водіїв шукають способи сплатити штрафи онлайн, щоб уникнути неприємностей та заощадити свій час.

Один із найбільш зручних інструментів для сплати штрафів ПДР онлайн – це сервіс Polis.ua. З його допомогою водії можуть не тільки сплатити штраф, але й перевірити наявність непогашених штрафів на своєму рахунку. Крім того, в сервісі можна знайти інформацію про порушення, за які були накладені штрафи, та дізнатися, які документи необхідні для сплати штрафу.

Сервіс Polis.ua – це швидкий та зручний спосіб сплатити штраф ПДР онлайн. Щоб скористатися послугами сервісу, водію необхідно зайти на сайт Polis.ua, ввести номер свого транспортного засобу та також номер свого паспорта та серію техпаспорта автомобіля. Після цього система перевірить наявність непогашених штрафів та відобразить їхній розмір. Далі водій може обрати спосіб оплати та оплатити штраф онлайн, скориставшись різними платіжними системами.

Водночас сервіс Polis.ua забезпечує водіїв рядом додаткових функцій, що дозволяють уникнути неприємностей на дорозі. Наприклад, сервіс надає можливість замовити електронний поліс ОСЦПВ (обов'язкове страхування цивільної відповідальності) та страхування каско. Крім того, на сайті можна знайти актуальну інформацію про правила дорожнього руху та дізнатися про нові законодавчі зміни, які стосуються автовласників.

Нагадаємо, в Україні за десять місяців 2023 року зафіксовано 19 743 ДТП із травмованими та загиблим. 2492 людини загинули внаслідок цих ДТП, а ще 24 774 – отримали травми. Найпоширеніша причина дорожніх інцидентів – перевищення безпечної швидкості. Також суттєво зросла кількість ДТП за участю дітей.

Раніше ми повідомляли, що за 10 місяців 2023 року в Україні зареєстрували понад 19,7 тисячі аварій на дорогах, внаслідок яких загинули 2 тис. 492 людини, а 24 тис. 774 – травмувалися. 

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА