USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Перехід на триденний робочий тиждень завдяки ШІ: Білл Гейтс озвучив прогноз на майбутнє

Водночас Гейтс переконаний, що ШІ не забере у людей роботу
Штучний інтелект

ШІ

Джерело: відкриті джерела

В майбутньому розвиток штучного інтелекту дозволить людям перейти на триденний робочий тиждень. Але це зовсім не означатиме, що суспільство лишиться без роботи. Засновник Microsoft Білл Гейтс переконаний, що ШІ не забере у людей роботу, а лише "змінить назавжди її". 

Так, мільярдер припустив, що одного дня може так статися, що людям "не доведеться так багато працювати", пише  Business Insider.

"Якщо зрештою ви отримаєте суспільство, в якому вам доведеться працювати лише три дні на тиждень, – це, ймовірно, нормально", – сказав він.

Мільярдер припустив, що може існувати світ, де "машини можуть виробляти всю їжу і все інше". Таким чином людям не доведеться працювати п'ять днів на тиждень, щоб заробити прожитковий мінімум.

"Я не думаю, що вплив ШІ буде таким же драматичним, як промислова революція, але він, безумовно, буде настільки ж значним, як і поява персонального комп'ютера. Текстові редактори не покінчили з офісною роботою, але вони змінили її назавжди", – писав він у своєму блозі.

До речі, Гейтс – не єдиний бізнес-титан, який передбачив скорочення робочого тижня. Так, до прикладу, генеральний директор JPMorgan Джеймі Дімон сказав, що наступне покоління працівників матиме лише 3-денний робочий тиждень завдяки штучному інтелекту.

"Ваші діти доживуть до 100 років і не захворіють на рак завдяки технологіям і вони, ймовірно, працюватимуть три з половиною дні на тиждень", – сказав Дімон в інтерв'ю Bloomberg у жовтні.

ШІ в Україні

Нині ж українська влада активно використовує технології штучного інтелекту для пошуку зниклих безвісти під час війни українців. Штучний інтелект, зокрема, допомагає розпізнавати обличчя під час пошуку зниклих людей.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ