USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна вже цього тижня може стати на крок ближчою до вступу в ЄС, – Reuters

При цьому Україна має виконати кілька вимог
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 8 листопада опублікує звіт з оцінкою прогресу України на шляху до членства в ЄС з позитивними рекомендаціями, пише Reuters.

При цьому Україна зі свого боку повинна буде, зокрема, посилити боротьбу з хабарництвом і схвалити реформу про захист прав меншин.

Звіт і рекомендації глави Єврокомісії стануть основою для ухвалення в грудні на саміті національних лідерів Європейського Союзу ключового рішення щодо початку офіційних переговорів про членство України в блоці.

Як пише Reuters, під час свого візиту до Києва 4 листопада Фон дер Ляєн похвалила Україну за прогрес і додала на пресконференції з президентом Володимиром Зеленським, що країна веде екзистенціальну війну і водночас проводить глибоке реформування.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що переговори між Європейським Союзом і Україною щодо членства в спільноті можуть розпочатися в грудні цього року.

Як відомо, Європейський Союз 8 листопада надасть офіційну оцінку прогресу України щодо виконання вимог на шляху до членства в європейському співтоваристві.

Також ми повідомляли, що вступ до Європейського Союзу дасть Україні право на отримання фінансування у розмірі 186 млрд євро протягом семи років.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу