USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Педагог з України вперше в історії потрапив до десятки найкращих вчителів світу

Вчитель викладає українську мову і літературу у столичній школі
Артур Пройдаков
Артур Пройдаков
Джерело: відкриті джерела

Вчитель української мови і літератури Артур Пройдаков став першим українським педагогом, який потрапив до десятки найкращих вчителів за версією найпрестижнішої світової премії для освітян Global Teacher Prize.

Більше про вчителя

Артур Пройдаков народився у місті Кадіївка, що на зараз окупованій частині Луганщини.

У листопаді 2014 року через окупацію свого міста був змушений виїхати на Сумщину, де викладав у школі міста Ромни.

Пізніше Пройдаков переїхав до Києва, де працює у школі MIDGARD.

Після повномасштабного російського вторгнення він організував курси з української мови для переселенців, а також проводив уроки в рамках Всеукраїнського розкладу. 

Крім того, Пройдаков є автором уроків у Всеукраїнській школі онлайн й обіймає посаду виконавчого директора в освітній фундації MriyDiy. 

"Під менторством Артура школярі невеликих міст складають ЗНО на 190+ балів, вже після першого року в університеті знаходять роботу в SMM або копірайтингу та мимоволі закохуються в сучасну українську літературу. Під час занять він проводить опитування у Телеграм-каналі, навчає учнів SMM-менеджменту та створює приємний мікроклімат для навчання за допомогою ігор. Мрія Артура – побудувати культурний міст між людьми з заходу та сходу України за допомогою міжобласних подорожей. Він переконаний, що завдяки стиранню бар’єрів між українцями буде легше протидіяти пропаганді ззовні", – йдеться на сайті Global Teacher Prize Ukraine 2021.

"Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує", – написав Пройдаков.  

Зазначимо, що переможця найпрестижнішої світової премії для освітян Global Teacher Prize оголосять 8 листопада у Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО. Переможець отримає нагороду розміром в 1 мільйон доларів. 

Нагадаємо, ми писали, що "Укрпошту" визнали найкращим поштовим оператором світу, а "Російський корабель..." – маркою року.

Теги: освіта
Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою