USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Парламент Швейцарії підтримав використання російських активів на відновлення України

Тепер уряд країни може працювати над створенням міжнародно-правової бази для використання заморожених активів РФ
Швейцарія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Рада кантонів парламенту Швейцарії 7 березня схвалила пропозицію, яка може дозволити використання заморожених у країні суверенних російських активів для фінансування військових репарацій в Україні. Про це повідомляє France24.

За те, щоб продовжити шукати механізми в цьому питанні, проголосував 21 член Верхньої палати парламенту Швейцарії, проти висловилися 19, ще три – утрималися. Нижня палата швейцарського парламенту ухвалила ці пропозиції минулого року.

Тепер уряд країни може працювати над створенням міжнародно-правової бази для використання заморожених активів РФ для виплати репарацій країнам, які зазнали нападу.

Механізм передбачатиме, що заморожені кошти центрального банку країни-агресора або активи її державних компаній можуть бути легально переведені в країну, на яку скоєно напад.

"Факти дійсно дуже чіткі: Росія серйозно порушила міжнародне право. Тому вона має відшкодувати завдані збитки. Наразі тривають міжнародні дискусії щодо механізмів компенсації, і Швейцарія бере в них участь, використовуючи свої знання, навички та весь свій досвід у цій сфері", – прокоментував міністр закордонних справ країни Іньяціо Кассіс.

Нагадаємо, Велика Британія готова надати Україні позику на суму заморожених активів російського центрального банку. Таким чином, Лондон хоче отримати гарантії, що Росія виплатить Києву репарації після закінчення війни.

Раніше група міжнародних експертів з юриспруденції схвалила конфіскацію російських активів. Там наголосили, що такі контрзаходи не порушують міжнародне право в умовах триваючої агресії РФ проти України.

Читайте також:
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський