USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Міжнародне право дозволяє: Юридичні експерти схвалили конфіскацію активів РФ, – Bloomberg

Вони дійшли висновку, що такі контрзаходи не порушують міжнародне право в умовах триваючої агресії РФ
конфіскація активів
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Група міжнародних експертів з юриспруденції схвалила конфіскацію російських активів. Про це йдеться в офіційному листі представникам країн G7, який цитує Bloomberg.

Там зазначили, що такі контрзаходи не порушують міжнародне право в умовах триваючої агресії РФ проти України.

"Ми дійшли висновку, що, згідно з міжнародним правом, для держав, які заморозили російські державні активи, було б законним ухвалити додаткові контрзаходи проти Росії з огляду на триваюче порушення нею фундаментальних норм міжнародного права", – написали експерти.

Підпис під листом поставили десять експертів з міжнародного права з різних країн, таких як Бельгія, Сполучене Королівство, Німеччина, Нідерланди, США, Франція і Японія. Серед них видатний професор і колишній декан юридичного факультету Єльського університету Гарольд Хонджу Кох, а також відомий адвокат і дипломат Філіп Зеліков з Інституту Гувера.

Група експертів пропонує використовувати активи РФ для компенсації збитків, які "виникли безпосередньо внаслідок незаконних дій Росії".

Як відомо, низка країн після вторгнення РФ в Україну заморозили російські активи на загальну суму близько 300 млрд доларів. При цьому, за оцінками Світового банку, відновлення України може коштувати близько 411 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Адміністрація президента США Джо Байдена підтримує законопроєкт, який дозволить їй конфіскувати частину з 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, щоб спрямувати їх на відновлення України.

Ми писали, що підтримка конфіскації активів РФ у Європі далеко не однозначна. Зокрема, існують побоювання, що Москва може вжити заходів у відповідь.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму