USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

ОВА мають врегулювати питання роботи камер відеоспостереження під час ракетних атак на країну, – Ігнат

За словами речника Повітряних сил, стосовно розміщених камер також необхідно працювати з комерційними установами
Юрій Ігнат
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат
Джерело: відкриті джерела

Обласні військові адміністрації повинні розв'язувати питання стосовно роботи камер відеоспостереження, щоб спецслужби РФ не могли в режимі онлайн бачити роботу української системи ППО та наслідки ракетних атак. Про це на брифінгу сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"В ситуації, коли в країні є воєнний стан, думаю, що буде зроблено певні корективи з військовими адміністраціями. Коли є робота ППО та загроза того, що буде витік інформації. Думаю, що органи ОВА підкорегують, щоб синхронізовано не дати противнику можливості в режимі онлайн спостерігати за бойовою роботою наших систем ППО", – заявив Ігнат.

Речник закликав громадян бути більш відповідальними, дбати про свою безпеку і не публікувати в інтернеті відео ракетних атак, де росіяни можуть бачити роботу українських систем ППО.

Новини за темою: Зеленський розповів, з якими країнами вів переговори про "коаліцію Patriot"

Також він додав, що необхідно працювати не лише з державними, а й з комерційними установами в цьому питанні. Тому що камери відеоспостереження наразі є і на комерційних структурах, на заправках та на різних закладах.  

Блогерка злила роботу ППО в соцмережі

Колишня дружина київського бізнесмена Юрія Чернецького, співачка Інна Воронова опублікувала в Instagram відео з роботою ППО та додала геолокацію. 

Ролик миттєво підхопили російські користувачі. За припущеннями українців, ворог міг використати отриману інформацію для коригування ракетних ударів по столиці. 

Після отримання негативних відгуків від українців дівчина видалила відео та публічно вибачилась. 

Обстріл Києва 

Сьогодні вночі ворог здійснив восьмий повітряний напад на Київ з початку травня. Цього разу була комплексна атака одночасно із застосуванням БПЛА, крилатих ракет та ракет балістичного типу.

Зафіксовано падіння уламків у Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження – в Солом’янському районі.

Читайте також:
Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, - ISW
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану