USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Найщільніша ракетна атака на Київ: Сили ППО збили шість "Кинджалів"

Противник випустив по Україні 18 ракет
Наслідки ракетної атаки на Київ, 16 травня
Наслідки ракетної атаки на Київ, 16 травня
Джерело: ДСНС України

Сьогодні вночі ворог здійснив восьмий повітряний напад на Київ з початку травня. Цього разу була комплексна атака одночасно із застосуванням БПЛА, крилатих ракет та ракет балістичного типу. Про це поінформували в Київській міській військовій адміністрації.

"Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу", – йдеться в повідомленні.

Окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" – з кораблів у Чорному морі та 3 ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").

Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил.

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу Shahed-136/131, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – "Орлан-10", Supercam.

Наслідки

Попередньо, зафіксовано падіння уламків у Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження в Солом’янському районі – там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована.

У решті районів пошкодження не суттєві – у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. 

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про трьох постраждалих у Солом’янському районі.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців