USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РДК було б важко провести такий масштабний рейд без підтримки населення, – Тимочко

Сьогодні РДК, на відміну від попередніх рейдів, використовує бронетехніку, артилерію та безпілотники
Іван Тимочко
Іван Тимочко
Джерело: відкриті джерела

Російський добровольчий корпус виконує зокрема і функцію інформаційної пропаганди. Про це заявив військовослужбовець та голова ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі UWN.

"Ми не знаємо, які в них завдання – чи просуватися вглиб, чи утримувати, чи відволікати ворожі удари, чи готувати плацдарм для тих самих Збройних сил України, чи їх завдання відволікти якусь частину ворожих сил, чи знищити складські приміщення, тилове забезпечення ворога, яке знаходилося на території Російської Федерації, чи все загалом зробити. Це все залежить від того, які задачі, які умови і які сили і засоби вони мають для того, щоб виконувати самі завдання. Також ми бачимо, що є ще інший аспект, – вони виконують інше завдання... це демонстрація для тієї частини російського населення, яке все-таки залишається невдоволеним Путіним", – сказав він.

Тимочко наголосив, що сьогодні РДК, на відміну від попередніх рейдів, використовує бронетехніку, артилерію та безпілотники.

"Взагалі такий масштабний рейд провести не маючи підтримки місцевого населення було б надзвичайно важко, а може, взагалі неможливо, бо вони знали точно, куди рухатися, як рухатися, де російські сили знаходяться, де вони тримають озброєння, де склади. Тому їм вдалося так пройти скритно і точково знищувати ворожі опорні пункти", – додав він.

Військовослужбовець зазначив, що РДК показав, що навіть частини територіальної оборони, яку росіяни дуже готували і хотіли показати, немає – їх росіяни кинули на лінію фронту. 

Нагадаємо

14 березня від самого від ранку Бєлгород і населені пункти в області перебувають під обстрілом.

Місцева влада ж повідомила про 6 постраждалих, а Міноборони РФ звітує, що російська ППО нібито збила 8 повітряних цілей над Бєлгородською областю. Притому що місцеві чують потужні вибухи та продовжують жалітися на обстріли.

Пізніше у Бєлгородській області знову була оголошена ракетна небезпека. В мережі повідомляють про обстріл Бєлгорода, очевидці публікують в мережі кадри, де помітно густий дим. РосЗМІ повідомляють про буцімто трьох постраждалих через обстріли Бєлгорода.

Згодом Путін вперше прокоментував рейд російських добровольців на територію РФ. Диктатор заявляє, що все це відбувається на тлі невдач на лінії зіткнення, на лінії фронту. 

Інтерактивна онлайн-мапа бойових дій в Україні DeepStateMap, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, також зобразила так звані сірі зони в Бєлгородській і Курській областях. Вони займають майже 42 кв. км. А саме:

  • Тьоткiно (Курська область) – 11,29 кв. км;
  • Глотове/Козинка (Бєлгородська область) – 14,88 кв. км;
  • Лозова Рудка (Бєлгородська область) – 0,34 кв. км;
  • Нехотіївка (Бєлгородська область) – 1,57 кв. км;
  • Нова Таволжанка (Бєлгородська область) – 13,72 кв. км.
Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам