USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

OpenAI зняла заборону на використання ChatGPT у військових цілях, – ЗМІ

Це може сприяти укладенню контрактів з американськими військовими
ChatGPT
Джерело: відкриті джерела

Компанія OpenAI не афішуючи послабила обмеження на застосування своєї технології штучного інтелекту у військових цілях. Про це повідомив Business Insider.

У неоголошеному оновленні політики використання ChatGPT 10 січня компанія скасувала широку заборону на використання своєї технології для "військових справ".

Але служби OpenAI все ще заборонено використовувати для більш конкретних цілей, включно з розробкою зброї, пораненням інших або знищенням майна.

За даними видання, представник компанії заявив, що нова політика використання OpenAI тепер охоплює такі принципи, як "не заподіюй шкоди іншим", які є "широкими, але легко зрозумілими й актуальними в багатьох контекстах".

Новини за темою: OpenAI хоче залучити щонайменше 100 мільярдів доларів на розвиток, – ЗМІ

Деякі експерти зі штучного інтелекту стурбовані тим, що переписана політика OpenAI є надто узагальненою, особливо в умовах, коли технологія штучного інтелекту вже використовується під час конфлікту в Секторі Гази. Ізраїльські військові заявляли, що використовували ШІ для визначення цілей бомбардування.

Зміни політики OpenAI можуть відкрити двері для майбутніх контрактів із військовими, вважає Business Insider.

Представник компанії зазначив, що вже існують випадки використання ШІ з метою національної безпеки, які відповідають місії компанії. Наприклад, OpenAI співпрацює з Агентством передових оборонних дослідницьких проєктів США, "щоб стимулювати створення нових інструментів кібербезпеки".

Нагадаємо, раніше інженери додали ChatGPT до робота-собаки, і тепер він може говорити. 

Також ми писали, що, згідно з дослідженням Tech Policy Press, популярний чат-бот OpenAI зі штучним інтелектом ChatGPT може розкривати особисту інформацію реальних людей.
Читайте також:
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?
Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження