USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Що робити українцям, щоб пережити опалювальний сезон-2024/2025: Поради енергетиків

Перевірте, чи готові ви до холодів: опалення, електрика, згуртування
пічне опалення
Джерело: відкриті джерела

Україна готується до надзвичайно важкої зими, адже через російські атаки на енергетичну інфраструктуру можливі перебої з електропостачанням та опаленням. Міністерство регіонального розвитку рекомендує українцям, як підготувати свої домівки до холодів:

  • Для зменшення тепловтрат потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити вікна та двері. Для того щоб зосередити тепло в одному місці, варто визначити одну кімнату для обігріву у разі надзвичайної ситуації. 
  • Перевірте обладнання, викликавши фахівця для перевірки розеток, проводки та електроприладів. Якщо у вас індивідуальне опалення, обов’язково проведіть технічне обслуговування котла, щоб забезпечити його безперебійну роботу.
  • Підготуйте батареї, відсунувши меблі від них, зібравши штори та знявши декоративні панелі. Наклейте тепловідбивний екран на стіну за батареями, щоб підвищити ефективність обігріву.
  • Підготуйте додаткові джерела тепла, перевіривши стан теплої підлоги, обігрівачів та кондиціонера. Проведіть технічне обслуговування кондиціонера та дізнайтесь, чи може він обігрівати приміщення та при яких температурах.
  • Разом із сусідами утепліть під’їзд та будинок, прослідкувавши за збереженням тепла у під’їздах, підвалах та горищах. Утепліть трубопроводи та переконайтеся, що всі вікна та двері щільно зачинені.
  • Об’єднайте домогосподарства, підготувавши план дій у разі надзвичайної ситуації. Домовтеся з родичами, сусідами та друзями про спільні дії для обігріву, щоб разом забезпечити тепло та комфорт у своїх оселях.

Своєю чергою експерти кажуть, що складність проходження опалювального сезону-2024/2025 залежатиме від багатьох факторів, але українцям варто готуватися до найгіршого сценарію. 

До речі, сьогодні, за словами київського міського голови, має розпочатися опалювальний сезон у столиці.

Читайте також:
Опалювальний сезон-2024/2025: Коли українцям чекати тепла в оселях Опалювальний сезон-2024/2025: Коли українцям чекати тепла в оселях
З 14 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон З 14 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон
Коли розпочнуться відключення електроенергії, скільки часу ми будемо без світла взимку. Прогнози експертів на опалювальний сезон Коли розпочнуться відключення електроенергії, скільки часу ми будемо без світла взимку. Прогнози експертів на опалювальний сезон
Найважче з підготовкою до опалювального сезону в Києві, Одесі й Харкові Найважче з підготовкою до опалювального сезону в Києві, Одесі й Харкові