USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Олександр Усик нокаутом переміг Деніела Дюбуа: Боксер відстояв всі свої чемпіонські титули

На кону стояли всі п'ять поясів Усика, зокрема три основних титули (WBA, WBO, IBF) у надважкій вазі
Усик
Олександр Усик, серпень 2023 р., Вроцлав
Джерело: відкриті джерела

Український боксер Олександр Усик вдруге відстояв звання об'єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі, перемігши нокаутом британця Даніеля Дюбуа у польському Вроцлаві. Про це інформує "Суспільне Спорт".

Так, на останніх секундах восьмого раунду Дюбуа вперше побував у нокдауні. Після комбінації ударів від Усика британець став на коліно та зміг підвестися, після чого суперників розвів гонг.

"Крапку в поєдинку поставив нокдаун Дюбуа в дев'ятому раунді. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця!" – йдеться у повідомленні.

На кону стояли всі п'ять поясів Усика, зокрема три основних титули (WBA, WBO, IBF, – ред.) у надважкій вазі.

Згодом в інформаційному просторі почали обговорювати суперечливий момент боксерської ночі, через який команда британця збирається подавати протест.

Раніше

Торік у серпні Усик зійшовся з Ентоні Джошуа в матчі-реванші за п'ять поясів. Тоді під ризик підпали титули WBO, WBA Super, IBF і IBO, які українець відібрав у британця минулого року. Спортсмени билися ще й за титул чемпіона за версією журналу The Ring.

Чемпіонський бій тривав усі 12 раундів. У результаті українець переміг роздільним рішенням суддів і присвятив цей поєдинок Україні та її Збройним силам.

Більше про чемпіона

У 36-річного Олександра Усика 20 перемог у 20 поєдинках, 13 з яких – нокаутом. Чотири бої боксер провів у надважкій вазі. А перед цим став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті – ваговій категорії до 90,7 кг, завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

У 2020 році українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко знялися у російському фільмі "Здрастуй, брате! Христос воскрес", у якому розповідали про свою віру і дружбу з росіянами. Згодом Усик відреагував на критику.

"Моя країна – Україна – і я тут живу, тут народився і виріс. Якби хотів кудись поїхати, я б це вже давно зробив", – сказав боксер.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Усик вступив до лав тероборони, тож дата проведення торішнього матчу залишалася під питанням. Потім уряд України почав надавати дозвіл спортсменам виїжджати з країни для участі у міжнародних змаганнях.

Читайте також:
Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні
Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів
Українець здобув золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики Українець здобув золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики