USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Усик став найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring. Однак у чемпіона забере свій пояс IBF

Олександр Усик став першим за 25 років абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі
Олександр Усик

Олександр Усик

Джерело: відкриті джерела

Український боксер Олександр Усик став найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії за версією The Ring. Це стало відом з оновленого рейтингу видання The Ring найкращих боксерів незалежно від вагової категорії (P4P).

Зокрема, до рейтингу The Ring увійшли десять найкращих боксерів сучасності, виходячи з результатів останніх поєдинків.

Раніше Усик перебував у топ-3 рейтингу, а очолював його абсолют у другій легшій вазі Наоя Іноуе. Проте український боксер зміг посунути японця з першого місця після перемоги над Ф'юрі у поєдинку за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

"Олександр Усик став першим за 25 років абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі. І першим в еру чотирьох поясів", – свідчить рейтинг.

Хто з боксерів ще в топі?

  • Олександр Усик (Україна) – 22-0-0 (14 КО) – надважка вага.
  • Наоя Іноуе (Японія) – 27-0-0 (24 КО) – друга легша вага.
  • Теренс Кроуфорд (США) – 40-0-0 (31 КО) – напівсередня.
  • Сауль Альварес (Мексика) – 62-2-2 (39 КО) – друга середня.
  • Артур Бєтєрбієв – 19-0-0 (19 КО) – напівважка вага.
  • Дмитро Бівол – 22-0-0 (11 КО) – напівважка вага.
  • Еррол Спенс-молодший (США) – 28-1-0 (22 КО) – напівсередня.
  • Джервонта Девіс (США) – 29-0-0 (27 КО) – легка.
  • Джессі Родрігес (США) – 19-0-0 (12 КО) – найлегша.
  • Юнто Накатані (Японія) – 27-0-0 (20 КО) – легша вага.

IBF після перемоги над Фʼюрі забирає в Усика свій пояс

Натомість Міжнародна боксерська федерація (IBF) забере в Олександра Усика свій титул чемпіона у надважкій вазі. У федерації пояснюють це тим, що захист пояса проти Філіпа Хрговича вже прострочений.

Хорват є обовʼязковим претендентом на титул, і він відмовляється чекати, поки Ф’юрі та Усик проведуть реванш.

Тому, зважаючи на це, IBF забирає свій пояс і віддасть його переможцю поєдинку Хргович – Дюбуа, який відбудеться 1 червня. Переможець цього бою зустрінеться з ексчемпіоном у надважкій вазі Ентоні Джошуа.

Якщо Усик зможе перемогти Ф'юрі в реванші, тоді йому доведеться битися з володарем IBF, аби зібрати всі чотири пояси (WBA, WBC, IBF та WBO) і захистити звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

Історична перемога Усика

Наш боксер переміг британця Тайсона Ф'юрі вночі 19 травня. Бій тривав 12 раундів, хоча міг закінчитись раніше. У дев'ятому раунді українець відправив британця в нокдаун. Однак той зміг підвестися.

Усик переміг роздільним рішенням суддів, які винесли рішення віддати перемогу Усику, хоча на їхніх записках була суперечлива статистика: 115:112, 114:113 (на користь Усика) і 114:113 (на користь Ф'юрі).

Перед боєм українець і британець контролювали всі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO і WBC, тому на кону був титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Тож, Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в суперважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім "абсолютом" у хевівейті був Леннокс Льюїс, який завоював цей статус у 1999 році.

Читайте також:
Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі
Україна знаходиться на п'ятому місці в рейтингу найменш мирних країн світу Україна знаходиться на п'ятому місці в рейтингу найменш мирних країн світу
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: Як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: Як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати