USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Окупанти "офіційно" визнали, що повністю знищили місто Попасна

До 2022 року Попасна – місто майже з 20 тисячами населення
Попасна
Джерело: Facebook

Окупанти у своїй документації перестали вказувати існування міста Попасна Луганської області, яке в 2022 році розгромили російські війська. Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація у Facebook.

"У так званій "ЛНР" уведені в дію "закони" "Про адміністративно-територіальний устрій" та "Про утворення на території "ЛНР" міських та муніципальних округів". Зокрема, ухвалені 11 міських та 17 муніципальних округів (районів). В жодному з переліків немає Попасної", – йдеться у повідомленні ОДА. 

Джерело: deepstatemap

Якщо раніше окупанти тільки казали про недоцільність відновлення міста, яке самі ж і зруйнували, то днями своє рішення вони закріпили на законодавчому рівні.

Населені пункти колишнього Попаснянського району окупанти підпорядкували найближчим містам. Попасна до 2022 року – місто майже з 20 тисячами населення.

Втрати РФ у війні за підрахунком CSIS

Російська армія за рік агресії проти України втратила більше військових, ніж за всі попередні разом узяті війни, у яких РФ брала участь після Другої світової. Про це йдеться у звіті Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

Там зазначають, що кількість убитих росіян приблизно у два-п'ять разів перевищує кількість втрат Росії у Чечні майже за півтора десятиліття.

Рівень виснаження окупантів в Україні також набагато вищий, ніж у війнах, у яких брали участь радянські або російські військові. Росія в середньому стабільно втрачає в Україні 5000–5800 регулярних і нерегулярних солдатів на місяць.

Читайте також:
Часів Яр та Куп'янський напрямок – найгарячіші напрямки на фронті, – Зеленський Часів Яр та Куп'янський напрямок – найгарячіші напрямки на фронті, – Зеленський
Звільнення Кліщіївки – вдала операція з повернення територій України, – боєць ОШБр Звільнення Кліщіївки – вдала операція з повернення територій України, – боєць ОШБр "Лють"
Що планують окупанти після захоплення Авдіївки: Прогноз британської розвідки Що планують окупанти після захоплення Авдіївки: Прогноз британської розвідки
Російські війська просунулися трохи на захід від Донецька, – ISW Російські війська просунулися трохи на захід від Донецька, – ISW