USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ЗСУ відійшли від позицій в Урожайному

Українські військові контролюють ситуацію на тому напрямку
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України відійшли з Урожайного на Донеччині. Таке рішення ухвалили аби зберегти особовий склад, командування ухвалило рішення про відхід. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, передає "Суспільне".

Зазначається, що окупанти розбили селище майже вщент, зруйновали і позиції українських військових.

"Сам населений пункт також практично повністю знищений ворожими обстрілами. Позиції українських захисників були зруйновані, і тримати там особовий склад було загрозою для життя наших військових", – сказав речник "ОСУВ" Хортиця.

Волошин додав, що противник щодня несе чималі втрати – не одну сотню вбитими.

"А результат – зруйнований населений пункт і навколо нього купа трупів російських солдатів, які вже не повернуться до своїх рідних додому", – додав Волошин.

Українські військові контролюють ситуацію на тому напрямку.

Що відомо про Урожайне?

Урожайне розташоване у Волноваському районі Донецької області. Ворог окупував це село у березні 2022 року. Під час літнього контрнаступу ЗСУ, у серпні 2023 року, цей населений пункт звільнили бійці 35 окремої бригади морської піхоти.

Зранку 13 липня росіяни розпочали масований штурм північної частини селища. Сили окупантів були значні – щонайменше дві роти особового складу. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС