USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ЗСУ відбили позиції під Торецьком, – ISW

Українські сили нещодавно відбили деякі позиції в південній частині Нью-Йорка
ЗСУ війна
Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

І російські, і українські війська нещодавно просунулися в Торецькому напрямку. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що геолокаційні кадри, опубліковані 14 липня, показують, що українські сили нещодавно відбили деякі позиції в південній частині Нью-Йорка (на південь від Торецька).

Водночас окупанти нещодавно трохи просунулися в межах східного Північного (на схід від Торецька). Також росіяни продовжують атакувати Залізне (безпосередньо на південний схід від Торецька).

Також російські блогери стверджували, що російські війська намагаються просунутися на північ від Урожайного (на південь від Великої Новосілки), проте один мілблогер заявив, що українські війська зберігають деякі позиції в північному Урожаїні.

Крім того, окупанти нещодавно незначно просунулися на захід від Донецька. Водночас не робили жодного підтвердженого просування у районі кордону Донецько-Запорізької області.

Джерело: Institute for the Study of War (ISW)

Що кажуть в Генштабі?

Там зазначають, що на Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак. Концентрував свої зусилля у бік Нью-Йорку та Північного. Підтримував свої дії ударами бомбардувальної та штурмової авіації.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС