USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Охочі потрапити до кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях зможуть перекваліфікуватися, - Верещук

Наразі процес підготовки кадрів набуває конкретних обрисів
Верещук

Віцепремʼєрка, міністерка з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Джерело: Офіс Президента

Охочі потрапити до кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях зможуть перекваліфікуватися. Про це заявила віцепрем’єрміністр, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За словами чиновниці, наразі процес підготовки кадрів набуває конкретних обрисів.

"Нещодавно з керівництвом Луганщини та Донеччини провели нараду, де обговорювали першочергові кроки зі стабілізації та реінтеграції цих областей після їхньої деокупації. Крім того, Рада національної безпеки і оборони працює над оновленням стратегії реінтеграції Криму. У III – IV кварталі цього року РНБО має винести цей документ на обговорення і подальше голосування", - пояснила Верещук.

І закцентувала на тому, що в Україні є території, які вже понад 9 років перебувають у тимчасовій окупації. І той кадровий резерв, який поїде туди працювати, "має бути відповідно підготовлений".

"Уже зараз Нацагентство з питань державної служби приймає заявки від всіх охочих: можна зареєструватися на сайті та створити електронний кабінет. Так, разом формуватимемо кадровий резерв для роботи на деокупованих територіях. Власне, у разі потреби можна також перекваліфікуватися: наші виші вже презентували унікальні магістерські програми для підготовки кадрового резерву з питань реінтеграції", – резюмувала віцепрем’єрка.

В Україні бюджетникам на небезпечних територіях підвищили оклади

У квітні в Україні працівникам державних органів, які працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії, підвищили рівень оплати праці. Постанову, розроблену Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за дорученням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ухвалили на засіданні Кабміну, повідомляють на сайті Мінреінтеграції.

Так, збільшення посадового окладу передбачили у два чи в півтора раза працівникам, які працюють в умовах ризику для життя і здоров’я.

Для працівників державних органів на територіях активних бойових дій посадові оклади визначили з урахуванням коефіцієнта 2, а на територіях можливих бойових дій – з урахуванням коефіцієнта 1,5. Такі ж коефіцієнти в уряді рекомендували встановлювати й органам місцевого самоврядування.

Новини за темою: Жителям звільнених територій вже виплатили понад 323 млн гривень фінансової допомоги
Читайте також:
Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони
Аспіранти, які вступили на контракт, не зможуть отримати відстрочку від армії: Нові правила від МОН Аспіранти, які вступили на контракт, не зможуть отримати відстрочку від армії: Нові правила від МОН
В Україні за останні два роки зросла кількість аспірантів, зокрема це чоловіки 30+ В Україні за останні два роки зросла кількість аспірантів, зокрема це чоловіки 30+
МОН затвердило систему перезарахування оцінок із закордонних шкіл МОН затвердило систему перезарахування оцінок із закордонних шкіл