USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

МОН затвердило систему перезарахування оцінок із закордонних шкіл

Раніше школи не мали чіткої шкали відповідності українських і закордонних оцінок
школа
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство освіти і науки України затвердило систему переведення оцінок з іноземних шкіл в українську 12-бальну систему оцінювання. Це має суттєво спростити роботу вчителів та забезпечити плавний перехід для учнів, які повертаються з-за кордону, повідомляють у пресслужбі МОН.

У відомстві зазначають, що для перезарахування результатів навчання, здобутих учнями в школах за кордоном, впровадили шкалу співвіднесення систем оцінювання різних країн та української 12-бальної системи. 

"Раніше школи не мали чіткої шкали відповідності українських і закордонних оцінок. Тепер же робота вчителів дещо полегшиться, а батьки та учні будуть спокійні за свої результати", – кажуть в міністерстві.

У чому суть новації і як це працює?

Так, шкала увідповіднила системи оцінювання різних країн та українську 12-бальну. Учні можуть перезараховувати оцінки зі спільних із країною перебування предметів.

Решту предметів, таких як українська мова, література, історія, вони вивчають за модифікованими (скороченими) програмами та проходять оцінювання дистанційно.

"Якщо учень отримав оцінку добре з математики в Польщі, за українською шкалою це – вісім балів. Якщо ж системи оцінювання відрізняються, рекомендовано виставляти оцінку на користь дитини. Новації допоможуть безперебійно продовжити навчання в Україні після повернення. Учні можуть скласти річне оцінювання перед новим навчальним роком із перезарахуванням результатів із-за кордону", – додають в МОН.

У таблиці представлені 25 країн, зокрема Сполучені Штати Америки, Німеччина, Польща, Італія та Франція. Для решти випадків є загальна таблиця переведення оцінок.

Новини за темою: За парти – у серпні і по суботах. МОН розробило рекомендації для вишів, коледжів та училищ на новий навчальний рік

До речі, нещодавно Міністерство освіти та науки оновило порядок прийому на навчання для здобуття ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії або доктора мистецтва у 2024 році. Такі зміни внесли на тлі воєнно-політичної ситуації у країні.

Збільшується підтримка закладів вищої освіти (ЗВО), які розташовані у прифронтових та прикордонних областях через підвищення регіонального коефіцієнта. Йдеться про коефіцієнт, на який множиться конкурсний бал, якщо вступник обирає ЗВО, розташований у певному регіоні.

Читайте також:
Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони
Аспіранти, які вступили на контракт, не зможуть отримати відстрочку від армії: Нові правила від МОН Аспіранти, які вступили на контракт, не зможуть отримати відстрочку від армії: Нові правила від МОН
В Україні за останні два роки зросла кількість аспірантів, зокрема це чоловіки 30+ В Україні за останні два роки зросла кількість аспірантів, зокрема це чоловіки 30+
Волонтерство можуть зарахувати студентам як практику: Рада підтримала за основу новий освітній законопроєкт Волонтерство можуть зарахувати студентам як практику: Рада підтримала за основу новий освітній законопроєкт