USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90

В Україні бюджетникам на небезпечних територіях підвищили оклади: Кому й наскільки

Збільшення посадового окладу передбачили у два чи в півтора раза
гроші
Джерело: відкриті джерела

В Україні працівникам державних органів, які працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії, підвищили рівень оплати праці. Постанову, розроблену Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за дорученням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ухвалили на засіданні Кабміну, повідомляють на сайті Мінреінтеграції.

Так, збільшення посадового окладу передбачили у два чи в півтора раза працівникам, які працюють в умовах ризику для життя і здоров’я.

"Вони (працівники підприємств, – ред.) працюють фактично з ризиком для життя і здоровʼя. Тому уряд має подбати про гідну оплату праці", – зазначила віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Для працівників державних органів на територіях активних бойових дій посадові оклади визначили з урахуванням коефіцієнта 2, а на територіях можливих бойових дій – з урахуванням коефіцієнта 1,5. Такі ж коефіцієнти в уряді рекомендували встановлювати й органам місцевого самоврядування.

Новини за темою: Жителям звільнених територій вже виплатили понад 323 млн гривень фінансової допомоги

Зазначимо, наразі розмір мінімальної заробітної плати в Україні становить 6700 грн, а в погодинному розмірі – це 40,46 грн. Депутати пропонують підвищити мінімалку до 7370 грн з 1 квітня 2023 року. Зараз законопроєкт перебуває на опрацюванні в комітеті та в майбутньому має пройти два читання у залі парламенту.

Стосовно внутрішньо переміщених осіб, то щомісячна державна допомога на їхнє проживання становить для осіб віком від 18 років – по 2000 грн; для дітей та осіб з інвалідністю – по 3000 грн. До того ж до закінчення воєнного стану та ще місяць після нього виплати продовжуються автоматично.

До речі, у квітні Верховна Рада офіційно повернула доплату 30 тисяч гривень під час воєнного стану. У Генштабі ЗСУ вважають, що має діяти справедлива система виплат, яка не буде створювати передумов до соціальної напруги у бойових підрозділах.

Читайте також:
Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Уряд виділив ще 3,88 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд Уряд виділив ще 3,88 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд
Україна виконала всі структурні маяки МВФ, передбачені на березень Україна виконала всі структурні маяки МВФ, передбачені на березень