USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Очільник МЗС Угорщини Сійярто отримав нібито смертельні погрози. Начебто писали українською

Разом з тим держсекретар угорського МЗС Тамаш Менцер заявив, що погроза "не стримає Петера Сійярто від представництва інтересів Угорщини"
Сійярто
Сійярто
Джерело: відкриті джерела

До посольства Угорщини в Україні нібито надіслали листа, в якому загрожують смертю очільнику МЗС країни Петеру Сійярто у зв’язку з його майбутнім візитом в Ужгород. Про це пишуть закордонні ЗМІ.

З посиланням на свої дані журналісти вказують, що лист надійшов на електронну пошту посольства Угорщини в Україні і написаний українською мовою.

"У тексті записки, згідно з переказом, автор пише, що українці ненавидять угорську владу за те, що Угорщина "робить усе, щоб Україна програла у війні", та каже, що Сійярто 29 січня чекає "вибуховий прийом" і рекомендує починати приготування до похорону. Записка завершується словами, що "Бог пробачає, але українці – ні", – йдеться у повідомленні.

Разом з тим держсекретар угорського МЗС Тамаш Менцер заявив, що погроза "не стримає Петера Сійярто від представництва інтересів Угорщини".

"Польський прем’єр критикує позицію Угорщини, яка виступає за мир з неприйнятними заявами, а глава МЗС Петер Сійярто отримує погрози смертю. Хто вважає, що міністр закордонних справ Угорщини злякається – не знає Петера Сійярто", – сказав Менцер.

Що передувало?

Офіс президента рухається до зустрічі лідера України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Це і буде основним завданням під час зустрічі глави ОП Андрія Єрмака з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою з міністром Сійярто 29 січня в Ужгороді, сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" глава ОП.

"Ми домовилися провести стільки годин, скільки потрібно, щоб проговорити всі питання та дійти розуміння, коли, де і з якими потенційними домовленостями може відбутися зустріч між президентом України та прем'єр-міністром Угорщини. І з Дмитром Кулебою хочемо пройтися всім спектром питань – їх у нас багато. Угорщина – наш сусід, яка є членом Європейського Союзу та НАТО. Тому маємо розмовляти й налагодити конструктивний діалог", – прокоментував Єрмак.

Політик додав, що раніше такі контакти не вдавалися. А нині змінилася позиція Угорщини.

Новини за темою: Європарламент хоче оголосити недовіру Єврокомісії через розмороження 10 млрд євро для Угорщини, – Ауштрявічюс

Перед цим Зеленський та Орбан коротко перетнулися в Аргентині під час візиту на церемонію інавгурації новообраного президента.

Орбан тоді сказав, що прийняв запрошення Зеленського поговорити про питання двосторонніх відносин, але з умовою, що міністри закордонних справ підготують зустріч.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали